Ozbiljna priča, Arapi ulažu milione u snuker!

Autor: Beta Beta
nedelja 08.12.2019.
21:46
Izvor: Beta

Prvi snuker turnir u Saudijskoj Arabiji koji se boduje za svetsku rang-listu, biće održan u oktobru 2020. godine u Rijadu.

EPA/SHAHZAIB AKBER
EPA/SHAHZAIB AKBER

Povezane vesti

Kako je danas saopštila Svetska snuker federacija, ugovor je potpisan na 10 godina, pa će nagradni fond za prvi Masters Saudijske Arabije 4. do 10. oktobra u Rijadu, biti 2,5 miliona funti.

Šampion će dobiti 500.000 funti, isti iznos koji će dobiti i osvajač Svetskog prvenstva u Šefildu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Ovo je veliki skok za naš sport. Snuker je narastao do te mere, da sada stvaramo izuzetne turnire na ovom nivou", rekao je predsednik Svetske snuker federacije Beri Hern.

Bokserski spektakl održan je sinoć u Saudijskoj Arabiji, kada je Britanac Entoni Džošua pobedio Amerikanca Endija Ruiza. Saudijska Arabija želi da organizuje velika sportska takmičenja, kako bi privikla turiste, ali i dobila pozitivne kritike.

Organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava protive se ideji da se u Saudijskoj Arabiji održavaju važne manifestacije jer, između ostalog, navode ograničenje slobode izražavanja i prava žena, kao i upotrebu smrtne kazne za dela koja prema medjunarodnom pravu nisu zločini.

U kalendaru takmičenja Svetskog snukera trenutno je 20 rangirnih turnira, uz nagradni fond od 14,4 miliona funti.

Ne propustite