Četvrta uzastopna pobeda Marka Stoilkovića

Autor: Vladan Niškić
petak 27.01.2017.
09:30
Izvor:

Drugi deo sezone 2016/17 „Viva travel Snuker prvenstva Srbije“ počeo je petim rangirnim turnirom koji je prethodnog vikenda održan, po prvi put, na dve lokacije. Najveći deo mečeva glavnog žreba u kojem je učestvov

Snuker savez Srbije
Snuker savez Srbije

Povezane vesti

Trostruki uzastopni šampion Srbije, Marko Stoilković, osvojio je i četvrti turnir zaredom i potvrdio da je u daleko najboljoj formi u ovoj, šestoj po redu sezoni nacionalnog šampionata. Jedini poraz ove sezone pretrpeo je u finalu prvog turnira gde ga je savladao Vladan Niškić. Za razliku od Stoilkovića, najveći rival i dvostruki šampion Srbije, Saša Stojanović, igra verovatno svoju najlošiju sezonu. Kragujevčanin je prethodnih sezona dominirao na rangirnim turnirima i ubedljivo bio prvi na nacionalnoj rang listi, dok u ovoj sezoni ima samo tri finala bez ijedne pobede.

Poslenje  peto rangirno finale, sudio je Goran Stevelić koji je krajem decembra u prestonici Slovenije dobio lepo priznanje i kao najbolji snuker sudija u regionu sudio najboljim svetskim igračima, Marku Selbiju, Šonu Marfiju, Nilu Robertsonu i Džadu Trampu na egzibicionom turniru. U srpskom, nedeljnom finalu sastala su se naša dva najbolja igrača i Stoilković je ponovo slavio rezultatom 4:1. On je u polufinalu bio bolji od bečejca, Igora Stefanovića sa 3:1, mada je najteži meč odigrao u drugom kolu protiv Dejana Protića koga je jedna kugla delila od najvećeg iznenađenja ove sezone. Stojanović je u drugom polufinalu savladao Stefana Ćalića sa 3:1. Najveći brejk od 52 poena na turniru nanizao je trinaestogodišnji Jovan Todorović, najbolji junior Srbije, koji je ponovio svoj najbolji rezultat iznenadivši u osmini finala, četvrtog igrača Srbije, Marka Grbovića.

Na novoj rang listi „Viva travel Snuker šampionata Srbije“ osvajač prvog međunarodnog turnira za srpski snuker povećao je prednost na 1000 poena u odnosu na svog večitog rivala.

 

1 Marko Stoilković            21280

2 Saša Stojanović             20280

3 Vladan Niškić                14040

4 Marko Grbović               11720

5 Igor Stefanović              11000

6 Zoran Ćakić                   10320

7 Stefan Ćalić                   9920

8 Mladen Petković              9280

Snuker savez Srbije koji je krajem 2016. konačno registrovan i priznat kao zaseban sport u Srbiji dobio je i prvog velikog (generalnog) sponzora, pa je pred početak turnira održana i prikladna ceremonija uz fotografisanje sa svim učesnicima turnira. Sledeći, šesti rangirni turnir „Viva travel Suker prvenstva Srbije“ održaće se sredinom februara u Snuker klubu Beograd.

D. Ceronja

Ne propustite