Beri Hokins osvajač Gran Pri turnira u Prestonu

Autor: Vladan Niškić
utorak 14.02.2017.
14:29
Izvor: Snuker savez Srbije

Odličan finalni meč na Gran Pri turniru ove sezone imali su prilike da gledaju ljubitelji snukera. Beri Hokins je pobedio Rajana Deja rezultatom 10:7. Hokins je ovim trijumfom uspeo da se domogne treće rangirne tit

worldsnooker
worldsnooker

Povezane vesti

Rajan Dej je u finalu pokušao da dođe do svoje prve rangirne titule u 18 godina dugoj profesionalnoj karijeri, ali je nasuprot sebe imao izuzetno rasploženog Hokinsa.  Rezultat nakon popodnevne sesije je bio 6:3 za Engleza. Hokins je inače u ovom finalu napravio pet trocifrenoh brejkova, od kojih su četiri bila upravo u toj prvoj sesiji. Nakon povratka za sto u večernjoj sesiji, Hokins je nastavio sjajnu igru i  brejkovima od 128 i 95 poena uvećao svoje vođstvo na 9:3. Tu se činilo da će ovaj finalni meč biti ubrzo završen i da Rajan Dej više nema nikakvih šansi za eventualni preokret.

Beri Hokins je u trinaestom frejmu imao priliku da završi ovaj meč, međutim nije uspeo da ubaci crvenu kuglu, čime je omogućio Rajanu Deju da se vrati za sto.  Brejkovima od 21-og i 87 poena Velšanin je uspeo  da se održi i dalje u igri. U nastavku meča, Dej je uspeo da veže još tri frejma sa  84, 71 i 95 poena i na taj način se u potpunosti vrati u igru i smanji zaostatak na 9:7. Međutim do potpunog preokreta ipak nije došlo. Beri Hokins je osvojio sedamnaesti frejm za titulu i novčanu nagradu od 100.000 funti.

“ Presrećan sam. Osećao sam se jako dobro na samom početku susreta i mislim da je moja igra bila odlična u tim momentima. Osećao sam da ne mogu da promašim nijedan udarac i da ću vezivati trocifrene brejkove. Titula za mene na ovom turniru je zaista sjajna stvar. Gubio sam nekoliko prethodnih finala, gde sam takođe bio jako blizu. Milsim da sam zaslužio ovaj trofej”.

Rajan Dej je izavio posle susreta da je i srećan i tužan istovremeno:

“ Svaku grešku koju sam napravio na početku on je iskoristio i pretvorio je u trocifreni brejk. Bio je sjajan. To dodatno podiže i pritisak kada se vraćate za sto, jer znate da ćete biti surovo kažnjeni ako pogrešite. Da sam osvojio taj sedamnaesti frejm mislim da bi to Beriju stvorilo dodatni pritisak. Osvojio sam četiri frejma relativno brzo, pa ko zna da sam uspeo i u tom frejmu da li bi ishod bio drugačiji. I tužan sam ali i srećan zbog celokupne nedelje ovde. Da mi je neko pre turnira ponudio da budem finalista prihvatio bih oberučke”.

V. Janković

Snuker savez Srbije

Ne propustite