Zvezda izbačena iz Superlige!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.09.2014.
12:37
Izvor: Sportske.net

Šok ili realan ishod svega što se prethodnih godina dešavalo, tek RK Crvena zvezda naredne sezone neće igrati u Superligi.

rkcrvenazvezda.rs
rkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Zajednica Superlige odlučila je da RK Crvena zvezda zbog nagomilanih problema u narednoj sezoni ne nastupa u domaćem šampionatu!

Čitavog leta govorilo se o tome kako su finansijski problemi preveliki da bi bili rešeni na vreme a ni dodatni rokovi nisu bili od koristi pa se izbacivanje Crvene zvezde iz Superlige nametnulo kao jedini rešenje.

"Prema nezvaničnim informacijama, Sportsko društvo nije uspelo da postigne dogovor sa igračima kojima se duguje novac i zbog kojih crveno-beli nisu dobili dozvolu za takmičenje. Zajednica Superlige je reprogramirala dugove, dala maksimalne rokove, mimo svih pravila, ali ni to nije urodilo plodom" navodi dnevni list "Sport".

Predsednik Zajednice Superlige Dragan Jaćović objasnio je da je Crvenoj zvezdi omogućeno da reprogramira dugove prema igračima ali da među njima nije bilo saglasnosti za tako nešto zbog čega je usledio nalošiji mogući ishod po crveno-bele.

Kako je krajnji rok za rešavanje problema istekao odlučeno je da RK Crvena zvezda bude izbačena iz lige na godinu dana.

"Nažalost, Crvena zvezda neće moći da se takmiči u Superligi, ni u bilo kojoj drugoj, baš zbog situacije koje ima sa tim igračima. Sledi pauza od godinu dana, koliko znam. Istekao je krajnji rok, sve vodi ka tome..." zaključio je Jaćović.

Ovakav epilog samo je kulminacija svega što se događalo u Zvezdi tokom prethodnih godina. Nekoliko sezona unazad crveno-beli su sezonu počinjali sa "minus bodovima" ali taj vid kažnjavanja nije promenio stvari na bolje pa će tako klub morati da se pomiri sa jednogodišnjom suspenzijom.

Ne propustite