Znate kako smo se letos osećali zbog Feliksa Briha - sad se tako Hrvati osećaju: ''Sramota za sport, sudije strpati u zatvor!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.01.2019.
11:10
Izvor: Sportske.net, index.hr

Reprezentacija Hrvatske sinoć je ostala bez plasmana u polufinale Svetskog prvenstva, ali konačan ishod je ostao u senci problematične odluke arbitara.

Beta/Sven Hoppe/dpa via AP
Beta/Sven Hoppe/dpa via AP

Povezane vesti

Nemačka je slavila sa 22:21, a ono zbog čega su Hrvati besni jeste nepostojeće probijanje koje je dosuđeno njihovom igraču na oko minut i po pre kraja, što su domaćini znali da iskoriste i na kraju ostvare važnu pobedu.

Brojne reakcije iz reprezentacije Hrvatske, kao i njihovih navijača usledile su posle meča, sve nas je to podsetilo na onu našu fudbalsku muku koju nam je letos na Svetskom prvenstvu priredio nemački sudija Feliks Brih zbog nedosuđenog penala nad Aleksandrom Mitrovićem protiv Švajcarske.

"Ovo je bila pljačka Hrvatske koju je video celi svet! Ove sudije treba strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći. Ne može se dozvoliti da amateri sude ovakve utakmice i odlučuju o našim sudbinama'', poručio je selektor Hrvatske Lino Červar, a prenosi ''Index''.

Sportski direktor njihovog nacionalnog tima Igor Vori poručio je da je ovo sramota za sport i veoma loša reklama za rukomet, a potom je otkrio i još jedan zanimljiv detalj u prilog ovome.

''Ako mi nakon utakmice dođe Silvio Heinveter, golman Nemaca, i kaže oprosti, onda je valjda sve samo po sebi rečeno'', poručio je Vori.

Posle ovakvog epiloga, iz Grupe I su se u polufinale plasirale selekcije Francuske i Nemačke.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Tuesday, 22.01.2019
14:08

A iskusno su to sudije odradile, u prvom poluvremenu je bilo i po 2 iskljucenja za Nemce, realno sudjenje donekle, e onda kada zagusti, bez ikakvog srama samo da ukradu.

avatar
Liverpul Crna Gora
Tuesday, 22.01.2019
13:32

Auh ovo je bilo bolno...nevjerovatno sta su sudili u tom napadu :) kao djeca da igraju...a ne ipci od po 100 kila :) presmijesno je koliko na velikim takmicenjima u ovom sportu domacin ima naklon sudija...

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 23.01.2019
00:18

Rukomet je uz vaterpolo sport u kome je najlakse d ase krade.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 22.01.2019
13:13

Mi smo se dva puta tako osecali zbog briha (od toga prvi put bas protiv njih koji nisu nasli za shodno da kazu oprosti niti ce to ikada reci za ista, sport je smesan u odnosu na ono za sta oni to treba da urade), a hrvati se izgleda uvek tako (jako) osecaju:-D