Zagreva se atmosfera u Hrvatskoj, evo čega se plaše pred meč sa Srbijom

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.12.2017.
12:44
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Bliži se početak 2018. godine, a sa njom nam polako dolazi i start Evropskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Šampionat će biti održan od 12. do 28 januara, a kao što znate, voljom žreba reprezentacija Srbije smeštena je u Grupu A, sa domaćom Hrvatskom, zatim Švedskom i Islandom.

Sve utakmice u ovoj grupi biće odigrane u ''Spaladijum Areni'' u Splitu, a prvi dan Evropskog prvestva obeležiće duel Hrvatske i Srbije (12. januar od 20:30h).

Pripreme su već u toku, Hrvati se pripremaju u Ivanić Gradu, ali zbog aktuelnih božićnih praznika dobili su dva dana odmora.

Jedan od njihovih aduta na predstojećem takmičenju, rukometaš Kilcea Manuel Štrlek pohvalio je selekciju našeg Jovice Cvetkovića i istakao šta Hrvatima ne bi smelo da se desi u toj utakmici.

''Oni su pre svega kvalitetni i nezgodni, mogu svima pomrsiti račune. Moramo biti spremni, ne smemo izgoreti jer je pobeda na startu najbitnija za glavu.

Samo da nas ne ponese u kontra smeru, da nađemo optimalnu 'brzinu'.

Tu se mora na dva boda kao i u svakoj drugoj, otvaranja su teška. Za mene je to ipak utakimica kao i svaka druga, svejedno mi je je li to Srbija, Švedska ili Island'',
poručio je Štrlek u izjavi za ''Jutarnji list''.

Inače, Srbija se u drugom kolu sastaje sa Švedskom, taj meč je na programu 14. januara od 18:15h, a u istom terminu dva dana kasnije sledi duel sa Islanđanima.

Ne propustite