Velika šteta, Andrea Lekić bez SP!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 19.11.2019.
12:42
Izvor: Sportske.net

Andrea Lekić neće biti u sastavu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu.

EPA/HENNING BAGGER
EPA/HENNING BAGGER

Povezane vesti

Uskoro (30. novembar) kreće Svetsko prvenstvo u rukometu za dame, a na njemu nećemo gledati Andreu Lekić, na veliku žalost našeg tima.

Ona se povredila na poslednjem meču Lige šampiona gde je nastupala za svoj ĆSM Bukurešt, a u pitanju je krajnje neobična povreda za jednu sportiskinju.

"Prema rezultatima pregleda koje smo napravili, ustanovili smo da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne. Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštećenje bubne opne i indikovana je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro. Ono što za ovaj trenutak nije dobro, potrebno je mirovanje nakon operacije minimum, prema savetima hirurga, tri nedelje.

Potrebno je da sve zaraste, da dođe do srašćivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštećenog dela. Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće izvan stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru
", rekao je doktor naše reprezentacije Milenko Savić.

Ne propustite