Vardaru 600.000 evra, uz dodatnu podršku posle titule prvaka Evrope

Autor: Beta Beta
utorak 04.06.2019.
23:26
Izvor: Beta

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je danas da će njegova vlada sa 600.000 evra nagraditi rukometaše Vardara za osvanje titule šampiona Evrope i rekao da će podržati opstanak i razvoj tog kluba.

EPA/SASCHA STEINBACH
EPA/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Zaev, koji je u Vladi primio upravu i igrače skopskog kluba, rekao je da je srećan što Vardar postoji i da će država uzvratiti preuzimanjem svih potrebnih mera za opstanak tog trofejnog skopskog rukometnog kluba.

"Na narednoj sednici vlade predložiću da dodelimo nagradu od 500.000 evra za postignuti uspeh, a (vladina) Agencija za mlade i sport će dodeliti dodatnih 100.000 evra", naveo je premijer Severne Makedonije i podsetio da je Grad Skoplje juče doneo odluku da Vardar nagradi sa 100.000 evra.

Vlada će se, naveo je, "još od danas posvetiti merama koje će preduzeti za stabilnost kluba na istom nivou na kojem je sada, ali i razvoj i uspešnu budućnost".

"Vi ste šampioni naših srca! Država će uzvratiti. Posvetićemo se da pronadjemo način za dalji rad kroz zakonska rešenja i pomoć državnih institucija. Vi donosite radost gradjanima, a država će uzvratiti ulogom u budućnost makedonskog rukometa i makedonskog sporta. Vardare čestitam", istakao je Zaev.

Rukometaše i stručni štab Vardara, koji je u nedelju drugi put u tri godine osvojio Ligu šampiona, primio je i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, koji im je rekao da "ova država nikada neće zaboraviti šta su uradili za nju". 

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 05.06.2019
00:09

Konacno ste se setili ... Ako , bolje zakasnelo , nego zaboravljeno ! Bravo Vardar