Vardar odbranio titulu i četvrti put osvojio SEHA ligu

Autor: Beta Beta
nedelja 15.04.2018.
23:39
Izvor: Beta

Makedonski rukometni šampion Vardar pobedio je večeras u finalu Seha lige hrvatski PPD "Zagreb" sa 26:24 (14-13) i po četvrti put osvojio titulu u regionalnoj ligi.

EPA/SASCHA STEINBACH
EPA/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Vardar je, uz podšku bučnih navijača koji su ispunili dvoranu "Jane Sandanski" u Skoplju, odbranio titulu i "osvetio" se Zagrebu za poraz u finalu regionalne lige 2013. pred svojim navijačima. Za najkorisnijeg igrača "fajnal for" turnira proglašen je rukometaš makedonskog i evropskog šampiona Luka Cindrić, a pored njega u najbolji tim su ušla još četiri igrača Vardara, Arpad Šterbik, Timur Dibirov i Ilija Abutović.

Najefikasniji strelci u pobedničkoj ekipi u finalnoj utakmci su bili Dainis Kristopanis i Luka Cindrić sa po pet golova, a Timur Dibirov, Vuko Borozan i Ivan Čupić su postigli po tri.

Kod "Zagreba" Rvnić, Bičanić i Pavlović su dali po tri gola.Skopski Vardar je jedini tim koji je učestvovao u šest finala na dosadašnjih sedam završnih "fajnal for" turnira regionalne rukometne lige.

Prvi je tim koji je uspeo da završi regularni deo sezone sa 17 pobda i samo jednim nerešenim rezultatom, sa 52 osvojena boda, što je novi rekord. U polufinalnom meču ovogodišnjeg "fajnal fora", koji je održan po drugi put u Skoplju, Vardar je na svom terenu pobedio "Meškov Brest" sa 33-24 i tako postigao dosad najveću pobedu na svim završnim turnirima. 

Treće mesto u regionalnoj SEHA ligi zauzeo je slovenački tim "Celje" koji je u "malom finalu" bio bolji od beloruskog "Meškov Bresta" sa 31-28 (15-14).Na početku turnira u petak, igraču skopskog Metalurga Halilu Jagancu, koji je postigao 100 golova u ovogodišnjoj sezoni, uručeno je priznanje za najboljeg strelca lige.  

Ne propustite