U kom će sastavu Srbija na Evropsko prvenstvo? Otkazi se ređaju jedan za drugim

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.12.2017.
15:59
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je danas da njegova ekipa ima ambicije uprkos problemima sa sastavom pred Evropsko prvenstvo.

Epa/Valdrin Xhemaj
Epa/Valdrin Xhemaj

Povezane vesti

Cvetković je objavio širi spisak od 28 igrača, od kojih je ostalo njih 24, a selektor do 30. decembra neće moći da računa na one koji nastupaju u nemačkom prvenstvu - Petra Nenadića, Žarka Šešuma i Bogdana Radivojevića.

"Spremamo se kao da smo kompletni, sa istim ambicijama. To je to", rekao je Cvetković na okupljanju reprezentacije u Beogradu.

Otkazali su Strahinja Milić i Ilija Abutović, dok Rastko Stojković ide na operaciju kolena. Neće biti i Momira Rnića koji je slomio nogu, a na koga je Cvetković "ozbiljno računao".

Probleme ima i Bojan Beljanski, koji je prisutan, ali mu je napukao mišić i mora na lečenje.

"Jedva smo sakupili sastav da odemo na turnir u Švajcarsku, ali šta je, tu je. Imaćemo dva treninga pred puštanje igrača za doček. Nastavljamo 1. januara sa radom. Imamo ta četiri dana i to je to. Petog je utakmica sa Makedonijom, a onda smanjujemo intenzitet. Ide Božić i polazak na put za Sloveniju 8. januara", kazao je Cvetković.

Evropsko prvenstvo počeće 12. januara, a Srbija će prvu utakmicu igrati protiv domaćina Hrvatske u Splitu.

Ne propustite