Tražena hitna smena predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića!

Autor: Beta Beta
subota 24.03.2018.
14:07
Izvor: Beta

Šta će se desiti sa srpskim rukometom?

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Regionalni rukometni savez Kosova i Metohije tražio je danas hitnu smenu predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića.

"Zbog velikih posledica koje su nastupile, a mogle su biti mnogo veće  po državu i rukometni sport, zahtevamo bezuslovnu i hitnu smenu Božidara Djurkovića, kao i da se raspusti skupština (saveza) i svih njenih organa
", navodi se u pismu RSKiM.

Ta organizacija je u pismu upućenom predsedniku i premijeru države, ministru unutrašnjih poslova, ministarstvu za sport i omladinu i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, iznela da očekuje hitnu reakciju i podršku oko stava, u cilju da se taj sport "vrati na stare staze slave po čemu je bio prepoznatljiv u svetu", kao jedan od najtrofejnijih.

Rukometni savez Kosova i Metohije usprotivio se odluci da se kvalifikacioni turnir za juniorke igra bez državnih simbola. Prvo je trebalo da se održi u Kragujevcu, a potom je pomeren u Kovilovo, bez prisustva navijača i medija.

Usledili su protesti ispred Sportskog centra Kovilovo, a nekoliko sati pre utakmice izmedju Srbije i Kosova ministarstvo unutrašnjih poslova je zabranilo igranje.

Navodi se da su rukometni i sportski radnici sa prostora Kosova i Metohije zahvalni na preduzetoj meri i donetoj odluci.

"Vaša odluka je u potpunosti u skladu sa našim stavovima iznetim u javnosti, sa načinom na koji je Rukometni savez Srbije prihvatio način igranje ovog turnira, a koji nije u skladu sa Ustavom i zakonom Srbije kao i politikom našeg državnog rukovodstva", dodaje se.

Takodje, piše da je bilo nepojmljivo da se RSS na čelu sa Djurkovićem "ogluši na interes celokupnog srpskog naroda".

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 24.03.2018
15:18

Да Божа треба да лети из савеза - и те како, али ће домаћем рукомету сванути тек када наступе корените промене !!!

avatar
СрбијаНС
Saturday, 24.03.2018
15:15

Подржавам, рекао сам то још после бламаже на ЕП. Да су тада били смењени можда не би ни било овога.