Tomašević: "Vratio se lep osećaj"

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.09.2017.
12:06
Izvor: Beta

Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Tomašević rekla je da je čast igrati za nacionalni tim i da se "ponovo vratio lep osećaj".

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Katarina Tomašević će, posle tri godine pauze, ponovo obući reprezentativni dres u duelima s Farskim Ostrvima i Makedonijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ona se na teren vratila posle rođenja drugog deteta početkom 2017. godine i vrlo brzo je pronašla formu u ekipi mađarske Dunajvaroši.

"Dobro je krenula sezona u klubu. Posle porođaja, prezadovoljna sam povratkom na teren. Nadam se da će tako biti i u nacionalnom timu. Zaista je čast igrati za reprezentaciju. Ponovo se vratio taj lep osećaj nositi državni grb na dresu. Dobro poznajem selektora Ljubomira Obradovića. Trenirao me je još kao juniorku. Кod njega se dosta trenira", rekla je Katarina Tomašević za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Najbolje srpske rukometašice će danas u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati protiv Farskih Ostrva, a potom će se 1. oktobra sastati sa Makedonijom.

"Još nismo gledali Faranke, ali uradićemo to u vremenu do utakmice. Favoriti smo. Iskreno se nadam da će rezultat biti pozitivan", rekla je Tomašević.

Petrovac na Mlavi je bio domaćin reprezentaciji u jesen 2012. godine, pred godinu u kojoj su Srpkinje osvojile srebrnu medalju na SP.

"Sećam se tog meča sa Hrvaticama. Ovde imamo fenomenalne uslove, verujem da će i hala biti puna i da će svi uživati u rukometu i našoj pobedi", rekla je Tomašević, koja je bila članica srebrnog sastava sa Svetskog prvenstva 2013. godine.

Rukometašice Farskih Ostrva stižu u Srbiju kao pobednice pretkvalifikacija na kojima su savladale Grčku 25:24 i Finsku 20:17. Ta reprezentacija nema zapaženijih rezultata na međunarodnoj sceni.

Meč između Srbije i Farskih ostrva igra se večeras od 18.00 u hali "Dragutin Tomašević" u Petrovcu na Mlavi.

Pored Srbije, Farskih Ostrva i Makedonije u grupi je još i Švedska. Plasman na Evropsko prvenstvo 2018. godine u Francuskoj izboriće dve najboljeplasirane ekipe iz grupe.

Ne propustite