Sudije javno priznale grešku, nisu mogli ni da spavaju, ali šta Hrvati imaju od svega toga...?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.01.2019.
19:21
Izvor: Sportske.net

Svesni su šta su uradili...

Beta/Sven Hoppe/dpa via AP
Beta/Sven Hoppe/dpa via AP

Povezane vesti

Pisali smo već o tome, velika prašina podigla se u hrvatskoj sportskoj javnosti posle utakmice druge faze Svetskog prvenstva između Nemačke i Hrvatske (22:21), a zbog pojedinih sudijskih odluka.

Posebno se to odnosi na onu iz samog finiša meča, kada su Hrvati mogli da izjednače, ali su danski arbitri dosudili ''probijanje'', odnosno prekršaj Karačića u napadu.

Nemci su to do kraja umeli da iskoriste i slave minimalnim rezultatom, što je značilo i eliminaciju Hrvatske iz borbe za medalje.

Posle svega, danski sudija Martin Gjeding se oglasio u izjavi za dansku televiziju i tom prilikom - priznao grešku...

''Jedan od kriterijuma kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da odbrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovde nije bio slučaj. Nisam morao čak ni puno puta da gledam snimak da se uverim da sam pogrešio.

Nismo se ni naspavali, ali moramo preći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki uticaj na jednu ekipu i ona je na meni. U najbolju ruku je diskutabilna situacija. Video sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugog, a dosuditi prekršaj u napadu, bila je greška'', istakao je Gjeding.

Slično mišljenje ima i drugi arbitar sa ove utakmice, Mads Hansen.

''Utiče sve ovo na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi, sudije, moramo da znamo kako da se nosimo sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam i nije mesto'', poručio je Hansen.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Friday, 25.01.2019
08:17

done bese ova greska dovela bi vrlo verovatno do remija hravata I nista vise a to im nije dovoljno za dalje, dovoljno za spance da se nadaju al njima nedovoljno......sve ostalo I ako je bilo nesto je sitno I to je normalno da ide na konto domacina......svakog I svugde

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 25.01.2019
20:36

Nije bas normalno, ali, jeste ocekivano:-D

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 24.01.2019
20:37

Najcinicnije je kad ti se sudija izvini posle utakmice. Sta ja imam od tvoga izvini? U drugim sverama posla, il bi dobio momentalni otkaz, cak bi mozda i u zatvor isao.
Da progutas to probijanja, mene samo zanima na pocetku utakmice pri razultatu 3-1 za Hrvatsku, kako bre niko od dvojice sudija nije vidoe korake beka Nemacke, koji je napravio jedno 7-8 koraka (bez spustanja) pre neko sto je bacio loptu drugom beku?
P.S: Odmah da se razumemo, nije mi uopste krivo sto su pokrali sudiju, ali pricamo realno.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 24.01.2019
21:49

Sudiju nisu pokrali sigurno:-D