Srpski rukometaši oprezni pred utakmicu sa Belgijom, očekuju maksimalan skor u prve dve utakmice

Autor: Beta Beta
utorak 23.10.2018.
16:14
Izvor: Beta

Ne postoji problem želje, tvrde oni.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Rukometni reprezentativac Srbije Lazar Kukić rekao je danas da je cilj ekipe da osvoji sva četiri boda iz prve dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Moramo da odigramo maksimalno, da pobedimo i ostavimo dobar utisak. Ne smemo se opustiti, bez obzira što se na papiru očekuje lakši meč od onog koji nas očekuje u Švajcarskoj. Želimo sva četiri boda iz ove nedelje koja će nam doneti izvesnu dozu samopouzdanja pred duele sa Hrvatima narednog proleća", rekao je Kukić za sajt Saveza.

Rukometaši Srbije igraju u sredu od 18 časova u Zrenjaninu protiv Belgije, prvu utakmicu u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2020. godine održati u Norveškoj, Švedskoj i Austriji. U drugom meču u nedelju od 13.15 u Cugu, Srbija igra protiv Švajcarske.

"Velika je čast biti u reprezentaciji i drago mi je da su brojni igrači iz generacije 1992 i 1994 dobili šansu kod selektora Peruničića. Belgiju ne smemo da potcenimo"
, dodao je debitant u reprezentaciji Kukić.

Desno krilo Darko Đukić rekao je da ekipa ne bi trebalo da ima problema da pobedi Belgiju.

"Obavili smo dva treninga u ponedeljak, posle čega smo dobili odmor u utorak prepodne. Ovo je nova ekipe sa novim selektorom, željna dokazivanja, s obzirom da je reč o mladim momcima. Problem želje sigurno neće postojati. Moramo da damo maksimum protiv Belgijanaca. Videli smo ih kako igraju, forsiraju igru bez golmana, sedam na šest. Uvežavali smo odbranu na taj sistem i to izgleda korektno", naveo je on.

U srpskom timu bilo je problema sa povredama, umesto Mladena Krsmančića u Zrenjanin je stigao levi bek niškog Železničara Stevan Sretenović, a u ovoj EHF nedelji neće moći da pomogne ni povređeni desni bek rumunske Konstance Nikola Crnoglavac.

Ne propustite