Srpkinje "pregazile" Italiju - Overen plasman na Svetsko prvenstvo!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.06.2017.
19:27
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije overila je plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto je i u drugom meču baraža ubedljivo savladala selekciju Italije.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Srpske rukometašice obezbedile su plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj koje će od 1. do 17. decembra tekuće godine biti održano u Nemačkoj.

Reprezentacija Srbije je u revanš meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo ubedljivo tukla selekciju Italije u niškom "Čairu". Večeras je bilo 34:15 (14:4) za naše najbolje rukometašice koje su na taj način osigurale mesto na planetarnoj smotri.

Trijumfom u Padovi rezultatom 33:23 naše devojke su napravile krupan korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo, a večeras je posao samo dovršen.

Srbija je i večeras nastupila bez nekoliko najboljih igračica ali ti nije bio problem da se upiše nova ubedljiva pobeda nad objektivno slabijim rivalom.

Sve rukometašice Srbije koje su izašle na teren hale "Čair" večeras su se upisale u listu strelaca. Najefikasnija je bila Jovana Stoiljković sa 5 pogodaka. Pratile su je Marija Obradović i Željka Nikolić sa po četiri gola, dok je po tri postiglo čak šest igračica.

Žreb za grupnu fazu takmičenja biće obavljen 27. juna u Hamburgu, a naše rukometašice do početka Svetskog prvenstva očekuju pripreme i uigravanje za mnogo veća iskušenja na planetarnoj smotri.

Ne propustite