Srbija viđena u drugoj fazi - Koliko bodova ćemo preneti i ko su naredni rivali?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.12.2018.
13:32
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo u Grupi A daće nam odgovor na pitanje sa koliko bodova će ženska rukometna reprezentacija Srbije otići u drugu fazu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Ubedljiva pobeda nad Poljskom, a zatim poraz sa jednim golom razlike u duelu sa Švedskom obezbedili su ženskoj rukometnoj reprezentaciji Srbije plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Ono što kolo pre kraja takmičenja u Grupi A još uvek ne znamo, jeste koliko bodova će naše najbolje rukometašice preneti u drugu fazu takmičenja.

Bodovi osvojeni u duelu sa poslednjeplasiranim u grupi neće biti računati, a ukoliko u meču sa Danskom ostanemo praznih šaka trijumf nad Poljskom neće imati nikakav značaj.

Zbog toga će za srpske rukometašice sutrašnji duel sa Danskom imati veliki značaj jer bi u slučaju pobede mogle da računaju na sigurna dva boda u sledećoj fazi, a to ostavlja mogućnost da se do kraja bore za jednu od prve dve pozicije u grupi koja će biti formirana.

Recimo i to da će Srbija u drugoj fazi igrati u Grupi I u kojoj će se sigurno naći još selekcije Rusije, Francuske i Crne Gore, samo još ostaje da se vidi koliko će bodova preneti domaćin turnira i naše južne komšije koje se sastaju u trećem kolu prve runde takmičenja po grupama.

Utakmicu poslednjeg kola u Grupi A reprezentacija Srbije igra u utorak od 21 čas, a tri sata ranije počeće duel Švedske i Poljske.

Ne propustite