Srbija ostala bez pobede u poslednjoj sekundi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.10.2017.
11:21
Izvor: Sportske.net

Muška rukometna reprezentacija Srbije remizirala je sa selekcijom Austrije u drugom kontrolnom meču odigranom u sklopu EHF nedelje.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Nakon trijumfa koji su izabranici Jovice Cvetkovića ostvarili u prvom meču sa Austrijom jučerašnja utakmica u Zudštadu završena je nerešenim rezultatom 38:38 (20:23).

Selektor Cvetković iskoristio je priliku da na drugoj utakmici sa Austrijancima isproba nekoliko odbrambenih formacija, a najbolje je funkcionisalo kada je Nemanja Ilić stajao ispred petorice saigrača.

Srbija je do prvog vođstva stigla u 16. minutu, a već do dvadesetog minuta "Orlovi" su otišli na +4 (16:20). Gosti su na odmor otišli sa tri gola prednosti (20:23).

Visok tempo igre u drugom poluvremenu uticao je na to najbolji pojedinci u našem timu ostanu "bez daha", a Austriju je u igru vratio i Kristijan Pilipović sa nekoliko dobrih odbrana.

Pet minuta pre kraja Srbija je imala tri gola prednosti (36:33) ali to nije bilo dovoljno da "Orlovi" uvedu meč u mirnu završnicu. Rasplet je usledio u poslednjem minutu kada Srbija stiže do prednosti preko Bodana Radivojevića (38:37).

Poslednji napad Austrijanaca trajao je više od trideset sekundi, a arbitri su na kraju nagradili domaće sedmercem u poslednjoj sekundi koji je uspešno realizovao Nikola Bilik za konačnih 38:38.

Austrija: Pilipović 17 odbrana, Herman 2, Božović 5, Frimel 5, Veber 6, Zajner, Fruštuk, Jelinek 2, Kandolf 2, Bilik 7 (2). Šof 3, Kirvelivicius 2, Vagner 2;

Srbija: Cupara osam odbrana, Šešum 2, Obradović, Crnoglavac, Đukić, Radivojević 4, Marković 3, Ilić 9 (7), Rnić 6, Milosavljev jedna odbrana, Ćirić 1, Beljanski, Marsenić 7, Stevanović, Vujin 6, Ivanišević sedam odbrana;

Ne propustite