Srbija očajna na startu EP!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.01.2020.
19:49
Izvor: Sportske.net

Veoma loša igra reprezentacije Srbije na startu Evropskog prvenstva u duelu sa Belorusijom.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je poražena od Belorusije u prvom meču Evropskog prvenstva u okviru grupe A rezultatom 35:30.

U prvih deset minuta igralo se gol za gol, naše su predvodili Zelenović i Sretenović, ali su Belorusi bili u konstantnom vođstvu.

Kada je Jurinok pogodio u 11. minutu nakon kontre ekipa Belorusije je imala dva gola prednosti po prvi put na meču, a odmah i do 9:6 kada je Peruničić morao da traži tajm-aut. Nije vredelo jer je Belorusija stigla i do 4 gola prednosti, a seriju je prekinuo Vujić svojim golom.

Bogdan Radivojević je stupio na scenu kada se Belorusija kockala i igrala sa igračem manje bez golmana, a uspevali smo da se vratimo na -2 u nekoliko navrata. Uspeli smo da izjednačimo kada su Belorusi izgubili koncentraciju, prvo je Zelenović postigao fantastičan gol, da bi nakon toga Ilić uspeo da ispravi grešku Bogdana Radivojevića i da savlada golmana Belorusije.

Ipak, Belorusi su uspeli da vrate prednost pred odlazak na odmor, bilo je 16:15.

Izjednačili smo na početku drugog dela igre, ali je onda usledila veoma loša igra našeg tima nakon čega su Belorusi stigli do 3 gola prednosti, uglavnom preko sjajnog Kuleša za kog naša reprezentacija nije imala način da ga zaustavi. Očekivali smo bolju igru našeg tima nakon dva minuta koje su dobili naši rivali kada je zaustavljen Bogdan Radivojević, ali je Nemanja Ilić ponovo promašio sedmerac. Nismo koristili igrača više, a i probleme nam je pravio golman Saldatčenko koji je odlično branio danas.

Kažnjavali su nas Belorusi posle svakog neiskorišćenog napada i stigli su do 25:20 na 15 minuta do kraja. Uspeli smo preko Vujića na individualne akcije da stignemo do 25:23, ali je usledila nova serija Belorusije za 28:22 što je bila najveća prednost na meču, a reklo bi se da se naš tim vrlo brzo pomirio sa porazom.

Primili smo gol sa igračem više i to sa krila, a raspad sistema je usledio na tačno deset minuta do kraja kada smo gubili sa 31:24, tada je bilo sve jasno.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Bogdan Radivojević sa 6 golova, ali je šutirao 13 puta. Sretenović je dodao 5 golova, Vujić je imao 4. Za Beloruse najbolji je bio Karalek sa 9 golova, Kuleš i Šilović su imali po 5 golova.




Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 10.01.2020
04:11

Iz vremena koje pamtim, Srpski rukomet je bio fenomenalan. Najjači, ne u velikoj Jugoslaviji, nego u Evropi. E, otkako smo se smanjili na Srbiju, to je nekako ispao sport koji je, uz fudbal, najviše pao. Da me je neko pitao kad je došlo do raspada, da izaberem 3 sporta u kojima ćemo biti bolji od Hrvata, skoro sigurno bi i fudbal i rukomet bili tu, a ne bih bio siguran ni u košarku (imali su tad baš jake pojedince, igrali sjajnu Olimpijadu u Barseloni, kad smo mi bili i pod sportskim sankcijama), čak ni u vaterpolo, makar ne da ćemo ispasti tako nadmoćni. Fudbal i rukomet su baš razočaranja u poslednjih 25 godina (dok su Hrvati u oba sporta na najvišem svetskom nivou), dok su košarka, vaterpolo, pa do skora i odbojka, postigli i više nego što smo se nadali i u njima smo u tih 25 godina bili daleko ispred Hrvata, a dok smo bili u istoj državi bili smo tu, u egalu. O tenisu da ne govorimo. Tu skoro da nismo postojali u odnosu na Hrvate, a Novak nas je odveo na krov sveta, ali ima ih još koji su i igrali i igraju, i ATP i WTA. Žao mi je što se šah u Srbiji izgleda više i ne igra, a bogami nigde i ne pominje, osim u političkim rubrikama (da ih ne navodim, da mi se kompjuter ne pokvari!).

avatar
svojnasvome
Thursday, 09.01.2020
21:24

Ubedljivo najgori savez, najgora struka, a ovi pozvani jadnici su najmanje krivi sto su tamo gde im nije mesto.....mislio sam pre par godina da ne može gore, ali ovi su neprevazidjeni.....a kad covek cuje onog komentatora na RTS jasno je da nismo za bolje!

avatar
Inkognito bre
Thursday, 09.01.2020
21:19

Brukate Srbiju!!! Sve treba smeniti od Rukovodstva Saveza preko "selektora" do masera. Peruničić nikada nije imao mozga za rukomet bio samo sirovina kojoj su drugi spremali golove, a sada da razmišlja za celu ekipu. Ej Srbijo majko....

avatar
Inkognito bre
Thursday, 09.01.2020
21:14

Nije ni cudo kada nam je Selektor covek bez dva grama mozga. Sramota za takvu rukometnu naciju kao sto smo nekad bili da nas predstavljaju u ovakvom svetlu. Od rukometnog saveza pa sve do masera treba smeniti i postaviti stvarno proverene ljude.

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 09.01.2020
20:56

svi iz rukmetnog saveza za promene pernicic kao igrac ok a trener aut koga vodio sem srpske lige a ona na zacelju u evropi

avatar
REV
Thursday, 09.01.2020
20:52

Bolje da se nismo ni plasirali, a plasirali smo se na jedvite jade.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 09.01.2020
20:52

A dobro sta da se radi.
Selektor opet da gostuje u Areni i da kaze kako mu je SD Crvena Zvezda druga kuca i eto njemu novog mandata.
To sto gubimo od velesila poput Austrije, Egipta, Svajcerske, Argentine, Brazila,... nikog ne zanima.