Srbija kod "Ribara" traži kartu za Zagreb (18.15)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.01.2018.
10:05
Izvor: Sportske.net

Muška rukometna reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu u borbi za plasman u narednu rundu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Utorak i sreda rezervisani su za utakmice 3. kola preliminarne runde takmičenja na 13. Evropskom prvenstvu za rukometaše koje se održava u Hrvatskoj.

Konačan poredak u grupama A i B znaćemo nakon večerašnjih mečeva u Splitu i Poreču, a ljubitelje rukometa u Srbiji najviše zanima sudbina "Orlova" koji na teren izlaze od 18:15.
Protivnik reprezentacije Srbije u trećem kolu Grupe A biće selekcija Islanda. Utakmica u "Spaladium Areni" daće nam odgovor na pitanje da li će "Orlovi" u narednu fazu takmičenja ili pakuju kofere.

Situacija je pred večerašnje mečeve više nego jasna. Srbija može u sledeću fazu takmičenja samo ako savlada Island ali treba imati u vidu da izabranici Jovice Cvetkovića imaju dve opcije.

Pobeda sa četiri i više golova razlike doneće "Orlovima" plasman u narednu rundu takmičenja. U slučaju pobede sa manje od četiri golova razlike Srbija će proći dalje, ali samo pod uslovom da Švedska savlada Hrvatsku ili remizira sa domaćinom turnira u poslednjem kolu.

Reprezentacija Srbije ostvarila je dva poraza u prva dva kola i zbog toga će u slučaju da uđe u krug sa Švedskom i Islandom morati da napravi bolju gol razliku u međusobnom duelu sa "Ribarima" kako bi prošla dalje.

Ukoliko Švedska savlada Hrvatsku te dve selekcije imaće po dve pobede posle tri kola, a to znači da će Srbiji biti dovoljna bilo kakva pobeda u međusobnom susretu sa Islandom da bi kao treća iz Grupe A išla dalje.

Utakmica Srbija - Island igra se u "Spaladium Areni" od 18 časova i 15 minuta.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Tuesday, 16.01.2018
16:42

rukomet u Srbiji negde je oko petog mesta po popularnosti od timskih sportova i sve manje mladih krece da se bavi ovim sportom.ako na to dodamo stanje domacih klubova koji su u besparici pa los rad u skolama,dobijamo realno i ocekivano stanje..ne znam sto toliko kritikujete oko rezultata pa ovi svedjani i islandjani na desetine miliona evra ulazu u razvoj ovog sporta pa i hrvatska ulaze visestruko vise.Sve se vrti oko novca kog rukometna Srbija nema.

avatar
Petar Gazivoda
Tuesday, 16.01.2018
12:35

Sve bolje od poraza od desetak razlike smatram kao uspeh ... Sa obzirom ko vodi savez i kakav rukomet forsiramo ... mislim da ne postoji reprezentacija na prvenstvu koju mozemo da pobedimo ...

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 16.01.2018
12:23

U nekom ludom scenariju mozemo biti u drugi ako bi dobili sa 8 golova ako se ne varam . Naravno niko to ne ocekuje al jasno je da nade ima i sansa postoji i to reealna , stoga zelim da danas izginu na terenu , ako nista da osetim da im je stalo da pobede pa sta bude . Srbija !

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 16.01.2018
11:23

Drugi put, u slučaju pobede sa manje od četiri golova razlike, SRBIJA će proći dalje, ali samo pod uslovom da Švedska ne izgubi u poslednjem kolu. Razmislite, Vikinzi bi imali tri boda (ne verujem da mogu do pobede, ali do remija bi ipak i mogli, to da), a Island i mi po dva, ali, mi tu imamo prednost zbog pobede u direktnom duelu. Ovaj scenario je nekako i verovatniji od onoga u kojem i po kojem mi moramo da dobijemo barem sa 4 razlike.