Srbija eliminisana, a šta kaže selektor?

Autor: Beta Beta
nedelja 10.12.2017.
21:32
Izvor: Beta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović razočaran je porazom od Crne Gore i eliminacijom sa Svetskog prvenstva.

Beta/Klaus-Dietmar Gabbert/dpa via AP
Beta/Klaus-Dietmar Gabbert/dpa via AP

Povezane vesti

Ženska rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je danas sa Svetskog prvenstva u Nemačkoj, pošto je u osmini finala izgubila od Crne Gore sa 29:31.

"Od kako smo ovde na Svetskom prvenstvu, ovo je ubedljivo bio najslabiji meč. Velika želja je postojala, ali i veliko iskustvo reprezentacije Crne Gore koja je dugo u ovom sastavu. Pružali smo mnogo bolje igre od ove današnje. Nedostatak koncentracije, možda strah od pobede i neiskustvo je dovelo do toga", rekao je Obradović posle utakmice.

"Nismo bili koncentrisani oko ulaska pivotmena. Primili smo mnogo golova na ta utrčavanja. Imali smo dosta promašenih šuteva na početku utakmice iz neizgrađenih situacija. U budućnosti ćemo morati da radimo na drugom i trećem talasu.

Primili smo dosta golova na brzi centar i izmene igrača, a to smo znali. To je rezultiralo kako je rezultiralo.

Nismo uspeli smo da se vratimo, gubili smo lopte, primali lake golove. Slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Sledi duboka analiza, šta i kako dalje. Možemo mnogo bolje", rekao je Obradović.

Reprezentativka Andrea Lekić kazala je da je ekipi u današnjoj utakmice nedostajalo koncentracije.

"Igrali smo dosta statično, nismo sprečile njihov brz centar. Mnogo smo brzo primali golove u drugom poluvremenu, ali je i napad bio daleko bolji. Zakazale smo u vraćanju u fazu odbrane.

Nismo dobro ispratile izmene odbrane napad i bile kažnjene. U drugo poluvreme smo bolje ušle, sa više energije, ali nismo dobro odgovorile na njihov brz centar. Postigle su mnogo lakih golova", rekla je Lekićeva.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 10.12.2017
23:58

Али рече човек неискуство и остаде жив... хвала Богу па нисам гледао утакмицу, јер колико читам оно што су наше девојке данас играле није имало везе са везом !

avatar
Sunday, 10.12.2017
22:50

Trener ko da vodi skolsku ekipu,izgubljen po meni...zao mi devojaka igrale su dobro u grupi ali sa ovakvim trenerom se ne moze dalje od ovog

avatar
chaki
Sunday, 10.12.2017
22:45

Bruka i sramota kako ste odigrale, sem Cvijiceve, peske iz Nemačke...

avatar
Sunday, 10.12.2017
22:36

Realno, ubise nas crnogorke! Odigrali smo najslabiju utakmicu do sad. Bezidejni napadi i pad koncentracije u odbrani! Pri tom selektor je imao neke cudne odluke sa postavom prevashodno sa golmanima, kako koja udje u par odbrana on je zameni drugom?