Srbi, slabi ste i siromašni, ne trebate nam više!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.07.2016.
17:37
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

U najkraćem, ovo bi mogao da bude zaključak posle najnovije odluke čelnika SEHA lige.

rkv.rs
rkv.rs

Povezane vesti

Od sledeće sezone neće biti srpskih klubova u regionalnoj SEHA ligi.

To je najnovija odluka čelnika ovog takmičenja, koja je šokirala predstavnike Vojvodine, Metaloplastike, kao i našeg nacionalnog Saveza.

To je u izjavi za ''Žurnal'' potvrdio potpredsednik UO Rukometnog saveza Srbije Borisav Perović.

"Ne znam šta je dovelo do ovoga. Pre dve nedelje sam sa Milanom Đukićem i Božom Đurkovićem bio na sastanku sa Mihajlom Mihajlovskim i Kićom Ostojićem i tada je Mihajlovski govorio da su naši klubovi siromašni, i kako nisu dovoljno kvalitetni. Ipak, ovako nešto niko nije mogao da očekuje. Pa, mi smo osnivači ove lige i kvalitetom ne zaostajemo za većinom", istakao je Perović.

Šokiran je i trener Metaloplastike i naš nekadašnji selektor Veselin Vuković, koji se plaši da će ovakav epilog doprineti ''kraju srpskog rukometa''.

"Ovo samo govori kako nas SEHA liga tretira, koliko nas poštuju i cene. Nemam reči, sramno je i mnogo ružno... Nigde ne piše ni kako se ulazi, ni kako se izlazi iz lige, nema obrazloženja, koji su to sportski kriterijumi po kojima se donose ovakve odluke. Bojim se da je ovo kraj srpskom rukometu",
poručio je Vuković.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anti Beogradjani
Saturday, 09.07.2016
19:03

godinama se ne ulaze u sport,i ako su ovo rekli,sto je ziva istina,u normalnom svetu plate se mere 10 000 hiljada evra u svakom sportu,a kod nas ucenama,ne dobijanjem ispisnica,igranjem za 200 eura.a za sve je kriva drzava,jel ona postavlja predsednike,i pravi statute i strukture klubova,pogledajte mamica,proda igraca nista boljeg od npr zivkovica i to za 35 miliona evra,a nasima cim se ukaze prilika da uzmu milion oni uzmu,gladne vaske....sve dok ne propadnemo do te mere da se ugase svi klubovi u srbiji,niko nece trznuti glavom....

avatar
stevan_vasic90
Saturday, 09.07.2016
18:34

Poštovanje se zavređuje, ne dobija se na poklon. Mi Srbi bismo to trebali da shvatimo i krenemo da se menjamo, umesto što svako malo kukamo kako nas neko ne ceni i ne poštuje.

avatar
xman
Saturday, 09.07.2016
18:51

Nema to veze sa postovanjem, ako si jedan od osnivaca lige, ne mogu te ostali tek tako izbaciti iz iste..ovo samo pokazuje kako se zemlje iz regiona ponasaju prema nama, isto bi se desilo i da smo slabi u kosarci, ili bilo kom drugom sportu, jednostavno nas koriste, a mi imamo najmanje koristi od svih tihregionalnih liga.

avatar
stevan_vasic90
Saturday, 09.07.2016
20:51

xman # Pa ako već nemamo koristi od tih regionalnih liga, što se onda bunimo sad kad su nas izbacili? Trebalo bi da budemo srećni valjda.