SP - Ujedinjene Koreje nemoćne protiv Nemačke

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.01.2019.
20:44
Izvor: Sportske.net

Prvi meč 26. Svetskog prvenstva za rukometaše imao je istorijski karakter. Nemačka je u Berlinu lako izašla na kraj sa selekcijom ujedinjenih Koreja.

Epa/Hayoung Jeon
Epa/Hayoung Jeon

Povezane vesti

Duelom reprezentacija Nemačke i ujedinjene Koreje večeras je u Berlinu počelo 26. Svetsko prvenstvo za rukometaše.

Nemačka je lako izašla na kraj sa selekcijom ujedinjenih Koreja i slavila sa 30:19 (17:10) u prvoj utakmici na turniru.

Istorijskoj utakmici u "Mercedes-Benc Areni" u Berlinu prisustvovao je nemački predsednik, više ministara, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i mnoge druge visoke zvanice.

Na inicijativu predsednika Međunarodne rukometne federacije (IHF) Hasana Mustafe Severna i Južna Koreja prihvatile su da na Svetskom prvenstvu nastupe kao ujedinjena zemlja.

Umesto himne čula se tradicionalna narodna pesma "Arirang", a korišćena je plavo-bela zastava kakvu je sportska javnost mogla da vidi tokom Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu kada su dve Koreje prvi put nastupile kao jedna nacija.

Nemačka u rukometnom smislu nije imala problema sa današnjim rivalom. Selekcija ujedinjenih Koreja bila je lak plen za domaćina turnira. Uve Genšajmer bio je najefikasniji u selekciji Nemačke sa 7 pogodaka.

Preostale dve utakmice u Grupi A igraju se u petak, a sastaće se Srbija - Rusija i Brazil - Francuska.

Svetsko prvenstvo za rukometaše organizuju Nemačka i Danska, a pored Berlina utakmice će se igrati u Minhenu, Kelnu, Hamburgu, Kopenhagenu i Herningu.

Ne propustite