SP - Srpkinje nemoćne protiv domaće Danske

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.12.2015.
22:11
Izvor: Sportske.net

Sasvim solidno prvo poluvreme naših rukometašica u trećem kolu Svetskog prvenstva u Danskoj, ali u drugih 30 minuta kvalitet domaćih rukometašica je došao do punog izražaja.

BETA/BETAPHOTO/MLADJAN IVANOVIC/DS
BETA/BETAPHOTO/MLADJAN IVANOVIC/DS

Povezane vesti

I posle trećeg kola Grupe A na Svetskom prvenstvu Danskoj, reprezentacija Srbije je ostala na jednom osvojenom bodu, iz prvog kola protiv Crne Gore.

Posle Mađarske, večeras je i domaća Danska bila bolja od našeg nacionalnog tima i na kraju slavila rezultatom 29:20 (13:12).

Dankinje su praktično čitavim tokom meča imale prednost, koja je tokom prvog poluvremena najčešće iznosila dva gola razlike. Izabranice Saše Boškovića se nisu predavale, uporno su jurile rezultat, u nekoliko navrata stizale do izjednačenja, ali su i propustile nekoliko ''zicera'' kojima su mogle da naprave mnogo više problema rivalkama.

Na poluvreme se otišlo minimalnim vođstvom Danske (13:12), ali posle samo pet minuta igre u nastavku, njihova prednost se popela na četiri gola razlike (17:13).

Sve nade u preokret našeg tima pale su u vodu sredinom drugog poluvremena, kada je Danska povela sa 22:16, da bi nešto kasnije vođstvo domaćih postalo i još ubedljivije.

U svakom slučaju, bolji tim je pobedio, a našim rukometašicama ostaje nova prilika u sledećem kolu protiv Japana, kada će se odlučivati o plasmanu u narednu rundu takmičenja.

Ranije danas, Crna Gora je deklasirala Mađarsku sa 32:15, a selekcija Japana je bila bolja od Tunisa rezultatom 31:21.

Ne propustite