SP - Obradović objavio spisak rukometašica

Autor: Beta Beta
četvrtak 14.11.2019.
15:57
Izvor: Beta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović objavio je danas spisak 19 igračica na koje računa na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Kako je saopštio Rukometni savez, na spisku su golmani: Jovana Risović, Kristina Graovac i Katarina Tomašević.

Leva krila: Tanja Radosavljević i Dijana Radojević.

Pivoti: Dragana Cvijić i Slađana Pop-Lazić.

Desna krila: Željka Nikolić i Ana Kojić.

Bekovi: Jovana Stoiljković, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Jelena Trifunović, Aleksandra Vukajlović, Kristina Liščević, Marija Obradović, Jelena Lavko, Andjela Janjušević i Dijana Števin.

Svetsko prvenstvo igra se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom Kumamotou.

Rukometašice će se okupiti u nedelju u Sportskom centru Kovilovo, a dva dana kasnije otputovaće u Južnu Koreju, gde će od 22. do 25. novembra učestvovati na Seul kupu. Osim domaće ekipe, učestvovaće još Rusija i Mađarska.

Na Svetskom prvenstvu u Japanu, Srbija će igrati u Grupi A sa Angolom, 30. novembra, Kubom, 2. decembra, Norveškom 3. decembra, Holandijom 5. decembra i Slovenijom 6. decembra.

Po tri najbolje ekipe plasiraće se u drugu fazu takmičenja, dve grupe po šest. 

U olimpijske kvalifikacije izboriće ekipe plasirane od drugog do sedmog mesta na prvenstvu, uz mogućnost odstupanja ako među njima budu selekcije koje su već izborile plasman na olimpijski turnir na osnovu kontinentalnih takmičenja, Brazil, Angola, Francuska, Koreja i domaćin Japan.

Ne propustite