SP - Imali smo Ruse, Kukić promašio pobedu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 11.01.2019.
19:33
Izvor: Sportske.net

Srbija i Rusija pobedili bodove na startu Svetskog prvenstva.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Bez pobednika u prvom meču Srbije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Rezultat - 30:30.

Sjajno smo počeli utakmicu, poveli sa 3:1 i 6:3, igrali odlično, koristili kontre nakon dobrih odbrana, ali smo nakon toga bivali i oštećeni od strane norveških sudija.

Rusi su uspeli da se vrate u život, bilo je prilično neizvesno do kraja prvog poluvremena, a na samom kraju smo uspeli da izjednačimo na 16:16.

Moglo bi se reći da smo zaslužili više, a sve nam se vratilo početkom drugog poluvremena.

Izabranici Nenada Peruničića su uspeli da povedu sa 23:19 nakon što su Rusi u par napada igrali sa igračem više u polju, ostavljali su prazan gol što su naši igrači koristili.

Ipak, usledio je novi pad u igri, ušlo se u neizvesnu završnicu, posebno nakon što smo propustili kontru i nakon toga sedmerac.

Poveli smo sa 27:26 nakon sjajnog gola Kukića, a potom je gol postigao i Draško Nenadić, najlepši na utakmici za 28:27. Cupara je branio odlično na drugoj strani u najbitnijim momentima. Stefan Vujić je pogodio za 2 gola razlike na 2 minuta do kraja, bili smo nadomak pobede.

Ipak, u poslednji minut ušlo se uz rezultat 30:30, promašili smo napad, ali smo imali 30 sekundi za pobedu, ali je Kukić promašio pobedu. Ostalo je devet sekundi za Ruse, ali ništa nisu uradili. 




Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Friday, 11.01.2019
23:47

Fantastična utakmica, na prvom mestu!!! Napeto do samog kraja. Naši rukometaši odlični, borbeni, svaka čast. Baš sam prijatno iznenađen. Ako prođemo grupu biće veliki uspeh, sa obzirom da su tu Francuzi i Nemci, i to kao domaćini. Samo hrabro kao noćas pa šta bude, zaista sam oduševljen!

avatar
pexotron
Friday, 11.01.2019
22:04
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 11.01.2019
21:25

Ovo je nekad bio mec polufinala EP ili SP, a sad smo i jedni i drugi skromni...

avatar
Markic85
Friday, 11.01.2019
21:06

Bravo momci, bravo... I da ste izgubili identicno bih napisao... dugo se nije video ovakav sklad, ocito da " neki drugi vetrovi duvaju nasim rukometnim nebom" sve cestitke celom strucnom stabu... tako se igra za zemlju, bilo je par tehniskih gresaka I nekih naivnih propusta koji su nas kostali pobede ali za pocetak neke nove rukometne Srbije I vise od odlicnog samo hrabro do drugog kruga ! ! !

avatar
ddr16
Friday, 11.01.2019
22:17

konacno da nam igra lici na nesto,a ne da se uspavam gledajuci.momci su se bar borili i dali sve od sebe i nema im se sta zameriti.
realno su limitirani i tesko ce nesto uraditi protiv jacih ekipa,ali i prolazak ove grupe bi bilo nesto,ovo je mlada ekipa znacilo bi im to.
bar atmosfera u ekipi deluje zdravo za razliku od nekih proslih takmicenja

avatar
Friday, 11.01.2019
20:54

Ужасно суђење на нашу штету у првом полувремену. У другом смо стекли 4 гола разлике, сами смо криви за просуту предност, на крају је добро што се промашени зицер и седмерац нису осветили ! Битно је да нисмо изгубили (а имала је Русија своје шансе за победу), а приказаним од стране наших рукометаша сам изузетно задовољан !!!