SP - Drugi trijumf Srbije, sad kreće ono pravo!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.12.2015.
20:09
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je drugi trijumf na Svetskom prvenstvu u Danskoj, pošto je u poslednjem kolu grupe "A" očekivano ubedljivo savladala selekciju Tunisa.

Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP
Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP

Povezane vesti

Poslednja utakmica koju su srpske rukometašice odigrale u okviru grupne faze Svetskog prvenstva bila je lišena rezultatskog značaja ali i pored toga nije izostala očekivana ubedljiva pobeda izabranica Saše Boškovića.

Srbija je u okviru 5. kola grupe "A" savladala Tunis rezultatom 43:21 (23:10) pa je prvu fazu takmičenja završila sa pet osvojenih bodova.

Ranije danas Mađarska je savladala Japan čime je Srbija overila plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, pa je večerašnji duel sa Tunisom imao revijalni karakter.

Najefikasnija u redovima reprezentacije Srbije večeras je bila Katarina Krpež Šlezak sa 11 golova, a selektor je iskoristio priliku da svim igračicama pruži priliku da igraju.

Prostivnik reprezentacije Srbije u osmini finala najverovatnije će biti selekcija Holandije koja zauzima prvo mesto u grupi "B" i trebalo bi da se dogodi čudo pa da Švedska preskoči "Lale".

Ne propustite