Slovenija kao imperativ...

 • Autor: Beta

 • 18. januar 2013.

 • 15:05

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Nakon nestvarnog poraza od reprezentacije Poljske, rukometaši Srbije složni u proceni da je pobeda protiv Slovenije u narednom kolu imperativ.

Slovenija kao imperativ...
Foto: handballspain2013.com
Desno krilo reprezentacije Srbije Rajko Prodanović izjavio je danas u Saragosi da njegova ekipa mora da pobedi Sloveniju ukoliko želi da bude prva u grupi i da u osmini finala ima lakšeg protivnika.

Srbija sutra u 20.15 igra sa Slovenijom, poslednju utakmicu u Grupi C na Svetskom prvenstvu u španiji.

"Poraz od Poljske svakako utiče, ali opet mislim da igramo dobro. Pokazali smo kako možemo i koliko možemo da igramo. Treba još neke sitnice da se koriguju. Mislim da sutra možemo da izadjemo kao pobednici iz meča sa Slovenijom. Moramo, ako mislimo da budemo prvi u grupi", rekao je Prodanović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, Slovenija ima reprezentaciju koja može svakoga da pobedi, ako ima svoj dan.

"Najvažnije je da odigramo dobro odbranu i da postignemo što više lakih golova. Sutra je najvažniji meč za nas i nadam se pobedi. Slovenija ima mladu reprezentaciju, koja igra veoma brzo. Nema mnogo tajni već je odigrano dosta utakmica ", rekao je Prodanović.

On je dodao da je zadovoljan kako igra na Svetskom prvenstvu, ali da to malo znači, ako reprezentacija izgubi.

"Mi treba da se okrenemo našoj igri. Mi smo sami sebi dovoljni. Znamo da se spustimo. Juče kada je trebalo da povećamo razliku na sedam, osam, napravili smo greške i promenili tok utakmice. Nadam se da sutra do toga neće doći, jer znamo koliko nam pobeda donosi", rekao je Prodanović.

Mladi bek Nemanja Zelenović odigrao je veoma dobro protiv Poljske i optimista je uoči utakmice sa Slovenijom.

"Slovenija ima jaku, brzu, stabinu ekipu koja vuče brzo polukontru. Imaju dobru odbranu. Na nama je da se borimo, da damo sve od sebe, pa će vreme pokazati. Mi moramo da idemo na pobedu, jer nam je to cilj", rekao je Zelenović i dodao da ima malo problema sa jagodičnom kosti, "ali da nije ništa strašno".

Pivotmen reprezentacije Alem Toskić ocenio je da ekipa ima dan pauze kada mora da se spremi za poslednju utakmicu.

"Mi dobro poznajemo njih, kao i oni nas. Treba još neke stvari iskristalisati i nadam se da ćemo spremno dočekati tu utakmicu. Slovenija igra veoma kvalitetno, ima 16 igrača koji u svakom trenutku mogu da odigraju. To je njihova vrlina. Imaju mane, kao i svaka druga reprezentacija, ali o njima sada ne bih da govorim", rekao je Toskić, koji već godinama igra u Celju.

Selektor reprezentacije Srbije Veselin Vuković smatra da je u meču sa Poljskom "ipak bilo nekih sudijskih odluka na našu štetu", ali da one nisu glavni uzrok poraza.

"Mislim da smo sami izgubili utakmicu. Prvi deo utakmice smo odigrali na nivou reprezentacija koje su po nivou bolje od nas, mislim na španiju, Hrvatsku, Dansku i Francusku. Mi smo u drugoj grupi koja ne sme da se boji bilo koga protivnika", rekao je Vuković.

On je dodao da je igračima teško pao poraz, pogotovo "takav, u poslednjoj sekundi" i što smo gledajući snimak došli do zaključka da smo u odredjenim momentima bili oštećeni.

"Mi sada možemo da budemo ili prvi ili treći. Uz pomoć matematike kada se završe sve utakmice postoji varijanta da budemo i drugi, ako se bude gledala ukupna gol razlika", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, Slovenija je dve utakmice dobila na sreću, kada su gubili pa su se na kraju meča vratili.

"Mi smo uspeli da izgubimo utakmicu u kojoj smo vodili sa četiri, pet golova razlike. Treba videti koliko ekipa posle takvog poraza može da bude jača. To je teško, ali je moguće", rekao je Vuković.

Svetsko prvenstvo igra se od 11. do 27. januara u španiji.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari