Sjajna vest pred Svetsko prvenstvo, Srbija još jača!

Autor: Beta Beta
subota 02.12.2017.
15:54
Izvor: Beta

Srpska rukometašica Andrea Lekić rekla je danas da je dobila zeleno svetlo lekara i da može da se priključi nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu, da je spremna za najveće napore i puna samopouzdanja.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Andrea Lekić je doputovala u Lajpcig u petak kasno uveče. Članica Vardara nije skidala osmeh sa lica zbog saznanja da je ponovo u nacionalnom timu na velikom takmičenju.

"Dobila sam zeleno svetlo da mogu da se priključim reprezentaciji i da sam spremna za najveće napore. Ono što je primarno jeste polako ući u rukometni ritam, jer nisam igrala mesec dana, ali nemam strah. Samopouzdanje je tu, lekari su dali zeleno svetlo i to je najbitnije", rekla je Lekićeva, prenosi Rukometni savez Srbije.

"Oporavak je trebalo da traje dosta duže. Podvrgla sam se tretmanu matičnim ćelijama u Briselu i zajedno s radom s kondicionim trenerom u Holandiji, u toj kombinaciji napravljeno je čudo da se vratim u ovom roku na teren. Bez obzira na to, želim da smanjim euforiju i idem korak po korak", rekla je ona.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije danas od 15.30 u Lajpcigu počinje takmičenje na Svetskom prvenstvu utakmicom prvog kola Grupe D protiv Kine.

Andrea Lekić je istakla da je puno radila na kondiciji i da je spremna.

"Fali mi rukomet, ali nadam se da ću uhvatiti korak s devojkama. Poznajem sistem. Potrebno je imati strpljenja i ići hladne glave. Vodiću se ličnim osećajem, kroz trening i utakmicu. Videću kako se osećam u duelima i zagrevanju. Najbitnije je da sam srećna i nasmejana, i da sam ovde", rekla je Lekićeva.

Ona je dodala da nacionalni tim u prethodnom periodu nije imao vrhunskih rezultate i da nemaju prava da obećavaju velike stvari.  

"Ambicije moraju da postoje. Bez njih nema stremljenja ka vrhunskim rezultatima. Nisam bila deo ekipe, ne mogu da pričam puno. Očekujem da forma ide uzlaznom linijom iz utakmice u utakmicu. Nisam bila deo reprezentacije u prethodnom periodu, nismo imali vrhunske rezultate, i nemamo prava, ni osnova da obećavamo velike stvari", dodala je ona. 

Posle današnjeg meča protiv Kine, rukometašice Srbije sutra igraju protiv Kameruna, a 5. decembra protiv Nemačke. U poslednja dva kola očekuju ih dueli protiv Holandije i Južne Koreje. 

Četiri najbolje selekcije iz grupe izboriće plasman u osminu finala. 

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Saturday, 02.12.2017
16:56

Bilo bi lepo da i rukometasice nekad nesto osvoje, jos nam samo njihovo zlato fali (k)od zena.