Ruskinje prejake za srpske rukometašice

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 09.12.2018.
19:32
Izvor: Sportske.net

Dugo čekani susret između ženskih rukometnih reprezentacija Srbije i Rusije konačno je odigran.

EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Povezane vesti

Zbog nereda u Francuskoj duel Srbije i Rusije na Evropskom prvenstvu odložen je za nedelju dana, danas su se najbolje rukometašice ove dve zemlje sastale u Nantu, a Ruskinje su slavile i zadržale maksimalan učinak.

Na kraju je bilo 25:29 (13:16) za ruske rukometašice, u prvom kolu druge faze turnira.

Nakon rezultatske klackalice, Ruskinje dolaze do komfornije prednosti u drugom delu prvog poluvremena. Povele su sa pet golova razlike, da bi se na odmor otišlo sa +3 u korist Rusije.

U nastavku Ruskinje bez većih problema održavaju prednost, prišle su naše rukometašice na dva gola minusa, ali nisu uspevale da priđu bliže, protivnik se ponovo odlepio, došle su rukometašice Rusije i na +6, pa su na kraju upisale zaslužen trijumf.

Aktuelni olimpijski šampion, selekcija Rusije, tako je ostala maksimalna (šest bodova), dok ništa nije izgubljeno za naše rukometašice, koje sledeći meč igraju sa rukometnom selekcijom Crne Gore, sutra od 21h. Naše reprezentativke imaju dva boda, koliko imaju i Crna Gora i Danska.

U Srbiji najefikasnija Krpež Sležak sa sedam golova, dok su Rusiju predvodile Dimitrieva sa sedam golova i Vjakireva sa šest golova i četiri asistencije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite