Rukometašice tužne, ali i ponosne nakon poraza!

Autor: Beta Beta
utorak 03.12.2019.
16:28
Izvor: Beta

Rukometašica Srbije Jelena Lavko rekla je da je tužna zbog današnjeg poraza od Norveške na Svetskom prvenstvu u Japanu, kao i da se nada da će njena ekipa popraviti realizaciju u narednim utakmicama.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

"Čestitke Norvežankama, tužna sam, ali i ponosna na svoj tim da smo se ovako borile protiv reprezentacije koja je uvek u vrhu. Njihov golman je bio odličan, promašili smo neke zicere, nadam se da ćemo to popraviti", rekla je Lavko, preneo je Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije izgubile su danas od Norveške sa 25:28, u trećem kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Komamotu.

U srpskom timu najefikasnije su bile Kristina Liščević sa šest golova i Dragana Cvijić sa pet. Golman Katarina Tomašević imala je 11 odbrana.

"U jednoj dobroj predstavi na ovom SP, pobedila je Norveška. Čestitam joj i želim uspeha u daljem takmičenju", rekao je selektor Srbije Ljubomir Obradović.

Selektor Norveške Torir Hergeirson pohvalio je reprezentaciju Srbije.

"Čestitke Srpkinjama na fantastičnoj borbi. Uvek se bore odlično, ali ovo je trenutno tim koji igra najbolji napad na turniru. Igraju veoma disciplinovano, pametne su, imaju kvalitet na svim pozicijama. Znali smo da će biti teško. Na sreću, pobedili smo, Silje Solberg je bila važna na golu (13 odbrana), a sve ostalo je bilo jednako na terenu. Želim Srbiji sreću u nastavku takmičenja", naveo je on.

Reprezentativka Norveške Ingvid Bakerud zadovoljna je pobedom.

"Bila je ovo borba za svaku loptu, jaka odbrana na obe strane, oba tima su bila dobra. Imali smo odličnu Silje na golu i borile smo se, srećna sam da smo osvojili bodove", rekla je Bakerud.

U četvrtom kolu Srbija će u četvrtak od 10 časova igrati protiv Holandije.

Posle tri kola Srbija ima dve pobede i jedan poraz.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gagi j.
Tuesday, 03.12.2019
20:40

Ne razumem čemu cestitke norvezankama!!?? Uz onakvo sudjenje i pionirke Norveske bi pobedile..