Rukometašice Srbije u grupi sa Švedskom, Danskom i Poljskom

Autor: Beta Beta
utorak 12.06.2018.
16:49
Izvor: Beta

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a rivali će joj biti selekcije Švedske, Danske i Poljske, odlučeno je današnjim žrebom.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Utakmice preliminarne faze igraće se u Nantu, a tri najbolje selekcije ukrstiće sa tri najbolja tima iz Grupe B u Nansiju, gde će igrati selekcije Rusije, Crne Gore, Slovenije i Francuske.

"Nema težih, ni lakših grupa na Evropskom prvenstvu. Imaćemo zahtevne protivnike. Spremićemo se dobro. Idemo puni optimizma, čekaju nas skandinavska škola i Poljakinje. Šveđanke su bile četvrte na Svetskom prvenstvu, ali su na kraju kvalifikacija završile u trećem šeširu pred žreb. Evropsko prvenstvo je pravo merilo kvaliteta. Ukrštamo sa ozbiljnom grupom predvođenom Rusijom, Francuskom i Crnom Gorom. Najbitnije je da nas povrede mimoiđu. Rano je za konkretne ambicije. Ima još dosta do prvenstva", rekao je selektor Ljubomir Obradović.

U Grupi C  u Monbeljaru igraće reprezentacije Madjarske, Španije, Holandije i Hrvatske, dok će u grupi D igrati Norveška, Nemačka, Rumunija i Češka.

EP 2018 igraće se od 29. novembra do 16. decembra.

Reprezentacija Srbije na dva poslednja takmičenja, EP 2016. godine u Švedskoj i SP 2017. u Nemačkoj, zauzela je deveto mesto.

Ne propustite