Rukometašice presrećne: "U Srbiji su zaboravili da rukomet postoji..."

Autor: Beta Beta
sreda 11.12.2019.
13:58
Izvor: Beta

Izabranice Ljubomira Obradovića ostale neporažene protiv Danske.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Srpska rukometašica Dragana Cvijić rekla je danas da je ekipa napravila veliku stvar na Svetskom prvenstvu u Japanu i da zaslužuje da igra za peto mesto na turniru.

"Velika stvar je napravljena, ove devojke zaslužuju da igraju za peto mesto. Dale smo sve od sebe i borile se od prvog dana. Mislim da su ljudi zaboravili da postoji rukomet u Srbiji", rekla je Cvijić, preneo je Rukometni savez.

Rukometašice Srbije odigrale su danas u Kumamotou nerešeno 26:26 (14:11) protiv Danske, u poslednjoj utakmici druge faze takmičenja Svetskog prvenstva u Japanu i zadržale šanse za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre 2020.

U poslednjoj utakmici igraju Norveška i Nemačka. Ako Norveška pobedi Srbija će zauzeti treće mesto u grupi i obezbediće plasman u kvalifikacije pošto će igrati za peto mesto, a ako pobedi Nemačka, Srbija će igrati u baražu.

"Utakmica je bila izuzetno teška, dobro smo počele, Katarina (Tomašević) je branila izvrsno, ona je igrač utakmice. Teško je bilo za obe ekipe, nerešeno je nama odgovaralo. U najgorem slučaju možemo da budemo četvrti u grupi. Kada su me pre turnira pitali, rekla sam da bih najviše volela da igramo za peto mesto. Moj san bi se ostvario, jedva bih čekala mart, da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i da uživam do avgusta", navela je Cvijić.

Srbija je tokom utakmice veliku prednost, ali je na kraju morala da spasava bod. Kristina Liščević je 20 sekundi pre kraja izjednačila na 26:26, a Danska je u poslednjem napadu pogodila prečku.

"Svaki minut je bio bitan, napravila sam mnogo grešaka u lošim momentima, dve bačene lopte u aut... Da nisam postigla taj gol, ne znam, mislim da bi mi to bio najteži promašaj u životu", rekla je Liščević.

Utakmice za plasman igraju se u petak.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Wednesday, 11.12.2019
19:01

Drzava da pomaze nekomercijane sportove: rukomet, odbojka, atletika. Njih se sete da postoje tek kada naprave neki uspeh. Ovo je neverovatno, iz cistog entuzijazma i ljubavi prema sportu, napravile su fantastican rezultat. Bravo, svaka cast!