Rukometašice: "Nerešeno je realno, već mislimo na drugu fazu"

Autor: Beta Beta
petak 09.12.2016.
09:41
Izvor: Beta

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Djurić ocenila je da je nerešen rezultat sa Švedskom u Stokholmu na Evropskom prvenstvu "realan", i istakla je da se tim već okrenuo drugoj fazi takmičenja.

Beta/Anders Wiklund / TT via AP
Beta/Anders Wiklund / TT via AP

Povezane vesti

"Evo već treća utakmica za redom sa Šveđankama i treća nerešena, što znači da je kvalitet negde tu. Vodile smo veliki deo utakmice, dozvolile da one povedu, dovedu utakmicu u pitanje. Možda je na kraju nerešeno i realno", rekla je Dragica Djurić posle utakmice.

Srbija je sa Švedskom igrala 30:30 i tako obezbedila prvo mesto u grupi i prenela tri boda, što je prevazišlo sva očekivanja javnosti.

"To je nešto o čemu smo maštali, ali to je prošlo i treba da se pripremimo za drugi krug. Devojke su umorne i iscrpljene, ali i ostale su. Krećemo iz početka, kao da nemamo nijedan bod i pokušavamo iz utakmice u utakmicu damo što više možemo", rekla je selektorka.

Srbija će u drugoj fazi igrati u grupi sa Holandijom, Nemačkom i Francuskom.

"Trudićemo se da tu prvu utakmicu odigramo što koncentrisanije. Danas smo imali mali pad koncentracije u šutu i to nas je koštalo pobede", rekla je Dragica Đurić.

Golmana Jovana Risović ocenila je da je utakmica bila jako teška, ali i da su sudije pomogle Švedskoj.

"Neverovatna utakmica, i fizički, i emotivno teška. Ostavile smo poslednji atom snage na terenu. Imale smo i igru, i vodjstvo, pale, pomogle su im i sudije. Nisu sudile ono što je trebalo. Održavale su Švedsku u igri na sve načine. Čestitala bih svojim devojkama jer smo igrale jako dobro odbranu. Malo se u napadu nismo snalazili, ali sve u svemu sam jako ponosna, jer smo napravile veliki rezultat i nismo nam dali da nas slome", rekla je Risovićeva.

"Znam da mnogi nisu verovali da možemo da prenesemo tri boda, ali mogli smo i sva četiri. Idemo dalje. Nastavićemo da igramo ovako i u Geteborgu i sigurna sam u pozitivan rezultat", dodala je ona.

Katarina Krpež Šlezak je kazala da je ekipu stigao umor.

"Jako teška utakmica. Stigao nas je umor. Borili smo se do kraja, nismo posustali. Bolje sada da izgubimo bod nego kasnije", rekla je ona.

Ne propustite