Rukometašice čeka još dosta posla do Svetskog prvenstva

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.11.2017.
12:14
Izvor: Beta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da njegovu ekipu čeka još posla do odlaska na Svetsko prvenstvo i prvog meča sa Kinom.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Rukometašice Srbije pobedile su u Kovilovu Slovačku sa 26:24 u pripremnom meču za SP. Te dve selekcije su već odigrale jedan meč, u Pančevu, i on je završen nerešeno 30:30.  

"Prvo poluvreme je bilo preslikano sa meča u Pančevu, kao i drugo, s tim što smo kontrolisali rezultat. Nismo dozvolili pad na kraju, već smo pobedili. Odbrana je bila bolja. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i onih na kojima ćemo raditi narednih dana", rekao je Obradović, objavljeno je na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

On je istakao da je važno što ima prostora, ali i vremena za napredak.

"Ostaje nam da iskristališemo detalje. Imali smo šest primljenih golova iz kontranapada. Znaju one ko kada sprečava, ali možda malo voljni momenat i umor, utiču na to. Uradićemo sve da uđemo u formu kada to bude trebalo. Vratiće nam se Joka (Jovana Stoiljković), a razgovaraću i sa Кaćom (Кatarina Tomašević zbog privatnih razloga nije sa ekipom), da vidimo kakvo je stanje", rekao je Obradović.

Rukometašicama Srbije sada predstoje pripremni mečevi protiv Crne Gore, u nedelju i ponedeljak. Ekipa put Nemačke kreće 1. decembra.

Svetsko prvenstvo će se održati od 1. do 17. decembra u Nemačkoj.

Srbija će u Lajpcigu igrati u Grupi D protiv Kine, Kameruna, Nemačke, Holandije i Južne Koreje.

Ne propustite