Rešena dilema - Peruničić ostaje selektor!

  • Autor: Beta

  • 24. januar 2019.

  • 09:54

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Uprkos najlošijem plasmanu koji je muška rukometna reprezentacija Srbije ostvarila na Svetskim prvenstvima, Nenad Peruničić ne mora da brine za svoju poziciju.

Rešena dilema - Peruničić ostaje selektor!
Foto: Epa-Efe/Clemens Bilan
Predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je da će Nenad Peruničić ostati selektor muške reprezentacije, iako je ekipa osvajanjem 18. mesta na Svetskom prvenstvu ostvarila najlošiji plasman u istoriji.

Đurković je rekao da je postojala nesrazmera između velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta reprezentacije, kao i da je bilo mnogo debitanata, saopštio je Rukometni savez.

"Nenad Peruničić sigurno ostaje selektor reprezentacije. U ovoj godini nakon SP očekuju nas velika iskušenja. Nastavak kvalifikacija za EP 2020", rekao je Đurković.

On je dodao da je Srbija podmladila ekipu i izrazio uverenje da će se isplatiti boljim rezultatima na narednim takmičenjima.

"Mnoga iskušenja nas očekuju, imamo poverenja u Nenada i ove momke. To je izvanredna grupa igrača, bez ikakvih problema je sve prošlo, a treba vremena i mnogo rada. Verujem da ni rezultati neće izostati", naveo je Đurković.

Rukometaši Srbije su u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj ostvarili jednu pobedu, uz jedan remi i pretrpeli su tri poraza. U borbi za 17. mesto pobedili su Bahrein, ali su zatim izgubili od Argentine, pa su zauzeli 18. poziciju.

"Videli smo kako protiče SP, interesantni rezultati, svako svakoga može da pobedi. Rusi odigraju nerešeno sa Srbijom, pa remiziraju sa Nemačkom. Nije sramota izgubiti od Brazila, jer ta reprezentacija pobedi Hrvatsku, a Argentina odigra nerešeno sa Mađarskom", rekao je Đurković.

Selektor Nenad Peruničić preuzeo je odgovornost za rezultat na Svetskom prvenstvu.

"Na početku priprema za SP govorio sam da je za mene veliki neuspeh ako se ne prođe u drugi krug. Svestan sam pune odgovornosti. Smena generacije je jako bolna, pogotovo, kada sam odlučio da tako bude. Ovo 18. mesto je najgori plasman u istoriji, bolan je, ali stojim iza njega. Znam koliko smo svi želeli. Nekada i sreća mora da posluži da bi se desilo drugačije", rekao je Peruničić.

On je naveo da je Srbija bila u najtežoj grupi, da nije želeo da se bavi suđenjem, kao i da su pojedine sudijske odluke i povreda jednog od najvažnijih igrača generacije Nemanje Zelenovića "odvele ekipu u drugom smeru".

"Momci su toliko želeli i bili motivisani da napravimo korak više. Kada se naprave takve promene, potrebno je vreme, to dobro znaju ljudi koji razumeju sport i rukomet. Stojim iza ove grupe momaka koje sam izabrao. Nijednu reč zamerke nemam od početka do kraja priprema. Bili su disciplinovani, vojska prava, na najpošteniji način su igrali za svoju zemlju. Nažalost, nekada to nije dovoljno. Trenutno imamo manjak kvaliteta, što ne znači da ti momci neće brzo da napreduju" rekao je Peruničić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari