Remi kao pobeda, rukometašice se sada uzdaju u Norvešku!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 11.12.2019.
11:34
Izvor: Sportske.net

Kakva drama u Kumamotu.

EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA
EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Povezane vesti

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno 26:26 u poslednjem kolu druge runde Svetskog prvenstva u Japanu i tako obezbedile kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Srpkinje su maestralno započele meč u Kumamotu, nakon uvodnog vođstva rivala uspele su da se odlepe od Dankinja serijom od 5:0.

Ona je prekinuta sredinom prvog poluvremena, ali su izabranice Ljubomira Obradovića sve vreme držale prednost, pre svega zahvaljujući Tomaševićevoj na golu sa neverovatnih 11 odbrana u prvih 30 minuta igre.

Na odmor se otišlo sa tri gola prednosti za naše rukometašice, međutim Dankinje su na početku drugog perioda uspele da izjednače rezultat.

Golovima Stoiljkovićeve i Pop-Lazićeve Srpkinje su ponovo stigle do vođstva koje su održale i u trenucima kada je Cvijić zaradila isključenje.
 
Usledila je prava drama u finišu meča, Danska je stigla do narednog vođstva tek u 50. minutu preko Jensen nakon nekoliko propuštenih prilika Srbije da se odlepi na plus tri.

Nakon toga, Lavko i Pop-Lazić su držale u igri svoju ekipu, igralo se poen za poen, a poslednji napad na meču imale su Dankinje, ali je Jensen pogodila prečku, pa se meč završio bez pobednika.

Najefikasnija u redovima srpske selekcije bila je Pop-Lazić sa šest pogodaka, dok su Stojiljković i Liščević upisale po pet.

U Danskoj najbolja je bila Jorgensen sa šest pogodaka.

Ovim remijem Srbija je ostala u igri za odlazak na kvalifikacioni turnir na Olimpijske igre, a naredni potez trebalo bi da povuku Nemice u svom meču sa Norveškom.

Srbiji je potreban poraz Nemica, a ukoliko Nemačka pobedi Norvešku, naše rukometašice očekuje baraž za kvalifikacije za OI, u kome bi igrale protiv četvrtoplasirane ekipe u Grupi 2.

Ne propustite