Reakcije iz Hrvatske na žreb: "Ostavićemo srce na terenu"

Autor: Beta Beta
subota 24.06.2017.
12:56
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar rekao je da njegova ekipa veruje u sebe i da na Evropskom prvenstvu treba da misli samo o svojoj igri i ide korak po korak.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

"Sudbina je bila takva, nikada nisam previše kalkulisao. Moramo da razmišljamo o svojoj igri, da idemo korak po korak, to je najvažnije i najmudrije. Verujemo u sebe", rekao je Červar, prenosi Hina.

Evropsko prvenstvo u rukometu održaće se od 12. do 28. januara iduće godine u Hrvatskoj.

Domaćin šampionata će igrati u Grupi A zajedno s reprezentacijama Srbije, Švedske i Islanda.

"Dobro ćemo analizirati naše protivnike, ali moramo razmišljati o sebi. Moramo biti borbeni i skromni i da igramo sa strašću. Bitna je i hemija u ekipi. Uradićemo sve što se bude moglo. Ostavićemo srce na terenu, ali najvažnije je da svi ostanu zdravi", rekao je Červar.

Utakmice u Grupi A igraće u "Spaladium areni" u Splitu.

"Radujem se povratku u Split. Posebno me raduje što ćemo ponovo igrati u gradu u kojem smo 2009. za vreme Svetskog prvenstva imali veliku podršku" zaključio je Červar.

Grupa A će se u drugom krugu takmičenja ukrstiti sa Grupom B u kojoj su Francuska, Belorusija, Norveška i Austrija.

"Ždreb je malo neugodan. U drugom krugu nas očekuje neugodno ukrštanje sa svetskim prvacima i vicešampionima, Francuzima i Norvežanima. Medjutim, ne treba da se nikog bojimo. Igramo kući i nadam se da ćemo u drugi krug preneti četiri boda", rekao je golman Hrvatske Mirko Alilović.

Hrvatska rukometna reprezentacija je osvojila 13 medalja na velikim medjunarodnim takmičenjima, ali nikada nije osvojila evropsko zlato. Hrvatska je do sada osvojila pet medalja na evropskim prvenstvima - dva srebra (2008, 2010) i tri bronze (1994, 2012, 2016).

"Svestan sam pritiska javnosti, medjutim to je normalno u hrvatskom sportu. Kod nas se uvek očekuju odličja. Hrvatska rukometna reprezentacija je uvek medju pet najboljih na svetu i svi imaju respekt prema nama. Ne bežimo od uloge favorita", dodao je Alilović.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
straxonitis
Saturday, 24.06.2017
13:13

Teska grupa za Srbiju i Hrvatsku. Ali zato ako Srbija prodje bice joj lakse.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
13:02

Opet im je ovaj selektor? Nije zdreb nego zreb ili zdrijeb, a oni su bogami i medju 3 ili 4 najjace- Francuska, Spanija, Danska i hrckovi, svidjalo se to nama ili ne, to je vec duze vreme -velika cetvorka- u muskom rukometu...