Protiv neželjenog rivala do ostvarenja sna

Autor: Beta Beta
subota 12.12.2015.
12:34
Izvor: Beta

Rukometašicama Srbije nije se ispunila želja da u osmini finala SP u Danskoj ukrste koplja sa Švedskom, ali selektor Saša Bošković poručuje da to ne menja zacrtani cilj.

Beta/Jens Dresling/POLFOTO via AP
Beta/Jens Dresling/POLFOTO via AP

Povezane vesti

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas nije želeo Holandiju za protivnika u osmini finala Svetskog prvenstva, ali je dodao da veruje da njegova ekipa može da parira toj selekciji.

"Dobili smo Holandiju, više bih voleo da je Švedska, ali šta da radimo. Spremićemo se i za njih. Prošli smo prvi zadatak, sad idemo na drugi. Na korak smo od sna, da ostvarimo kvalifikacije za Rio, pa ćemo videti za dalje", rekao je Bošković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je sinoć u utakmici poslednjeg, petog kola grupe A pobedila Tunis sa 43:21 (23:10).

Protivnik Srbije u osmini finala je Holandija, a ta utakmica se igra sutra od 20.45 u danskom gradu Nestved.

"Holandija ima jako dobrih igrača. Sve te devojke igraju u evropskim klubovima, igraju i u Ligi šampiona. Dve igraju u Đeru. Mislim da možemo da im pariramo. Dosta trče, brze su, ali se nadam da imamo rešenje i za to", rekao je Bošković.

Rukometašica Srbije Katarina Krpež Šlezak navela je da selekcija Holandije ima mnogo kvaliteta na koje njena ekipa mora da obrati pažnju.

"Holandija je odličan tim, igraju brzo, imaju dobru odbranu, odličan kontranapad. Biće veoma teško, na nama je da se dobro pripremimo. Da se više koncentrišemo na našu igru. Ako budemo igrale kao do sada i da ispravimo neke greške, sa malo vise koncentracije. Verujem da će rezultat biti dobar po nas", rekla je Katarina Krpež Šlezak.

Ne propustite