Peruničić otvorio dušu Hrvatima: "Nemamo kvalitet, voleo bih da smo kao vi..."

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 13.01.2020.
10:59
Izvor: Sportske.net, index.hr

To je samo deo problema, tvrdi selektor "orlova".

Epa/Hayoung Jeon
Epa/Hayoung Jeon

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić je u intervjuu za hrvatski Indeks istakao žaljenje za činjenicom da je rukomet u Srbiji izgubio bitku sa ostalim sportovima, te da dosta igrača ne želi da igra za svoju državu.

"Što se tiče ovog turnira, možda nemamo kvalitet kao pre. Jedan od problema su otkazi igrača koji više ne žele da igraju za Srbiju. Za mene su igrači koji su ovde najbolji zato što žele da igraju za svoju zemlju. Od 2006. nam se sve to događa, rukomet je izgubio draž u Srbiji"
, smatra Peruničić pred meč sa Hrvatskom koji počinje večeras od 20.30.

"Bio je jedan od najpopularnijih sportova. Izgubili smo se u traženju talenata. Ljudi misle da će to doći samo od sebe, ali sada je drugo vreme i biznis je ključan. Deca u Srbiji idu na košarku, odbojku i borilačke sportove, dok u moje vreme deca su masovno dolazila na rukomet. Sada to više nikoga ne zanima", kazao je strateg "orlova".

On je bio razočaran i slabim odzivom navijača.

"Žao mi je što nas nisu podržali. Mnogo Srba živi u Beču, a to nije daleko od Graca. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, voleo bih da je tako i u Srbiji. Svi nose dresove, to je lepo videti. Voleo bih videti stotinak srpskih zastava, a ne samo deset na tribinama. Osećamo se usamljeno, igrači osećaju da nemaju podršku. Možda je ne zaslužujemo, možda je takvo vreme, a možda ljude ne zanima", zaključio je Peruničić.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Tuesday, 14.01.2020
00:09

Kakva podrska kada ne mozete da se sastavite. Gledam tajmaut kako osmisljeno drzi Cervar, a nas Nenad do vazduha ne moze da dodje. Sve mu smeta, ali nikako svoj ucinak da analizira

avatar
zlogi
Monday, 13.01.2020
14:43

Uvek ista prica, kako nemamo talenata, kako ne interesuje klince rukomet. Kad cete jednom reci da igramo zastareo rukomet od pre 30 godina. Koji god selektor da je na poslu uvek ista igra, staticna, na snagu i veoma dosadna - lako citljiva. Svaka malo organizovanija odbrana nas lako zaustavi. Dovedite stranog trenera koji ce, ako nista drugo, pokusati da implementira moderan rukomet, razlike ce sigurno biti uocljive -.-

avatar
Benz9
Monday, 13.01.2020
14:35

Bolje bi mu bilo da se ostavi kukanja i pokuša uigrati barem jednu akciju na treningu a ne da se sva igra svodi na individualno forsiranje pojedinaca..

avatar
miki2
Monday, 13.01.2020
12:18

Nema navijača zato sto loše igrate, i cak se nesto puno ne trudite. Jedini dobar trener u rukometu u predhodih 10-tak godina je bio Vranes i njega je rukometni savez olako pustio. Dobar trener moze i od prosečnih igrača da napravi dobru ekipu.

avatar
Dorotej
Monday, 13.01.2020
12:05

Dosta više šmaranja. Daj ostavku, nisi za taj posao.