Peruničić oformio stručni štab: "Saradnici, ne pomoćnici"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.10.2018.
19:32
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić predstavio je medijima i javnosti članove stručnog štaba.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Na konferenciji za medije koja je u sredu održama u prostorijama Rukometnog saveza Srbije u Beogradu, selektor muške rukometne reprezentacije Nenad Peruničić predstavio je članove svog stručnog štaba.

Saradnici Nenada Peruničića u "A" selekciji biće Nedeljko Jovanović, dr Ljubomir Pavlović, Ljubomir Obradović i Siniša Đukić.

"Nisam imao mnogo dilema vezano za ljude kojima verujem, koji će biti sa mnom kao deo stručnog štaba. Oni će biti moji punopravni saradnici, neću reći pomoćnici, to je možda teška reč, pomoćnik se vezuje za nekog ko deluje iz prikrajka. Želim sugestije, saradnju i zajednički rad, sve što imamo da iznesemo", kazao je Peruničić za zvanični sajt RSS.

Nedeljko Jovanović novopečen je u trenerskom poslu, a radi se o bivšem reprezentativcu.

"Nedeljka Jovanovića sam imao u glavi i ranije, znam da nema mnogo godina od kada je postao trener da nešto može da sugeriše, i da je on jedno veliko svetsko ime. Bio je klasa za sebe", rekao je selektor.

U stručnom štabu biće i dr Ljubomir Pavlović, nekadašnji zlatni junior jugoslovenskog rukometa.

"Ljubomir Pavlović je neko ko je elokventan, fakultetski obrazovan, angažovan na Fakultetu u Nišu u svim programa vezanim za sport. Ima širinu i želimo da da svoj doprinos sistemu koji ćemo praviti kroz planove i programe", istakao je Peruničić.

Uloga savetnika i koordinatora reprezentativnih selekcija pripala je Ljubomiru Obradoviću.

"Što se tiče Ljube Obradovića, neko ko ima sjajnu karijeru, ko je i nama bio autoritet, neko ko ima najveće ime u Srbiji, jedan od retkih koji bi prihvatio tu neku situaciju davanja saveta i sugestija", dodao je Peruničić.

Novi stručni štab već je prionuo na posao jer mušku reprezentaciju Srbije krajem meseca očekuju prijateljske utakmice sa Belgijom i Švajcarskom.

"Nemam nikakvu dilemu da ću u svemu imati dobru komunikaciju sa najbližim saradnicima. Zajedno ćemo razgovarati, ali neke odluke će biti samo moje, kao što je ovaj sastav za ove dve utakmice sa Belgijom i Švajcarskom", zaključio je selektor "Orlova".

Mušku rukometnu reprezentaciju Srbije u januaru očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

"Orlovi" će igrati u Grupi A protiv selekcija Francuske, Rusije, Nemačke, Brazila i Koreje.

Ne propustite