Peruničić objasnio razloge ostavke, jedan poraz najviše boli...

Autor: Beta Beta
utorak 18.02.2020.
18:18
Izvor: Beta

Dosadašnji selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da je ostavku podneo jer nije ispunio cilj, odnosno da snosi odgovornost za neuspeh na nedavnom Evropskom prvenstvu.

Beta/Soeren Stache/dpa via AP
Beta/Soeren Stache/dpa via AP

Povezane vesti

"To nije bežanje od problema, nisam ispunio svoj cilj", rekao je Perunićić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srpski rukometaši su na nedavnom Evropskom prvenstvu eliminisani u prvoj fazi takmičenja sa sva tri poraza, a Peruničić je danas saopštio da je podneo ostavku.

"Predsednik (RSS Božidar) Đurković zna da mene četvorogodišnji ugovor ne veže ni na jedan način, osim onoga šta ću dati na terenu. To tako gledam. U toj situaciji nikada nisam gledao sebe, da zatvaram oči, jer sam rekao da ću menjati stvari ili me neće biti tu. On to jako dobro zna od samog početka", rekao je Peruničić.

"Utakmica sa Crnom Gorom nas je jako zabolela, ne kao poraz, već kao propuštena šansa da iznenađenjem u poslednjem kolu dođemo do drugog kruga", naveo je on.

On je naveo da je ostavku ponudio još u Austriji.

"Posle mesec dana, odužile su se stvari, a dolaze važne stvari, EHF nedelja u aprilu i baraž u junu, podneo sam ostavku prošle nedelje. Ne želim da se ova situacija razvlači, jer sam svestan da snosim odgovornost onoga što ste videli na televiziji", rekao je Peruničić.

Ne propustite