Peruničić nezadovoljan remijem, zašto su ''Orlovi'' bili brzopleti?

Autor: Beta Beta
sreda 24.10.2018.
21:15
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da nije zadovoljan remijem protiv Belgije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali je istakao da veruje da će njegova ekipa biti bolja.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Rukometaši Srbije remizirali su danas s Belgijom 27:27 u prvom kolu kvalifikacija za EP 2020.

"U ovom trenutku su svi opasni za nas, kao što sam i u uvodu rekao. Energetski dobra reprezentacija, nisu previsoki, preveliki, ali jako agresivni i dobri u postavci. Nisam zadovoljan bodom, pogotovo poslednji šut koji je prošao kroz tri igrača", rekao je Peruničić posle utakmice.

"Bili smo jako brzopleti, ne znam zbog čega. Imali smo jasnu sliku kako igramo i kako se branimo u postavci na 6-0 i 5-1. Prevelika želja, motiv, mač je sa dve oštrice, može da odvede u negativnost ili pozitivnost. Bili smo nervozni u nekim jasnim situacijama koje smo iskomplikovali", rekao je Peruničić.

Selektor Srbije je naveo da apsolutno veruje u ono što radi.

"Novi smo, apsolutno verujem u ono što radim i ono što želimo. Dosta novih stvari smo uveli, možda i previše informacija su dobili u ova dva dana. Izgledali smo opterećeno sa dosta treme, ali verujem da ćemo biti bolji", rekao je Peruničić.

"Sve je ovo novo i za igrače. Neki novi način igre koji oni kao reprezentacija nisu navikli, a u klubovima ga imaju. Zadovoljan sam željom momaka. Idemo dalje. Hvala ljudima na podršci. Nema nervoze", dodao je selektor Srbije.

Ni kapiten Nemanja Ilić nije zadovoljan bodom.

"Ne možemo da budemo zadooljni bodom, ali ima super stvari, novih igrača, koji su debitovali. Želeo bih njima da čestitam. Promašili smo neke šuteve koje je trebalo da realizujemo. Odbrani je falilo da pomognemo golmanima, ali gledaćemo da izvučemo pouke za dalje", rekao je Ilić.

Rukometaši Srbije u drugom kolu Grupe 2 kvalifikacija gostuju Švajcarskoj. Taj meč je na programu u nedelju od 13.15 u Cugu.

Ne propustite