Peruničić na SP sa šestoricom debitanata

Autor: Beta Beta
utorak 08.01.2019.
14:59
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić objavio je danas spisak 17 igrača za Svetsko prvenstvo u Danskoj i Nemačkoj.

Epa/Urs Flueeler
Epa/Urs Flueeler

Povezane vesti

Za početak takmičenja i prvu utakmicu protiv Rusije u petak biće prijavljeno 16 rukometaša, a na konačnom spisku Nenada Peruničića nalazi se šest debitanata.

Golmani: Svetislav Verkić (Vojvodina), Vladimir Cupara (Kjelce) i Dejan Milosavljev (Vardar).

Bekovi: Miljan Pušica (Minden), Miloš Orbović (Temišvar), Stefan Vujić (Steaua), Ivan Mošić (Ademar Leon), Lazar Kukić (Logrono), Nemanja Zelenović (Gepingen), Draško Nenadić (Celje) i Nemanja Obradović (Visla).

Krila: Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Bogdan Radivojević (Rajn Nekar Leven), Nemanja Ilić (Tuluz) i Vanja Ilić (Logrono).

Pivoti: Zoran Nikolić (Konstanca) i Mijajlo Marsenić (Fuhse Berlin).

"Očekuje nas velika scena. Osećaj je isti kao kada sam bio igrač. Imamo pozitivnu tremu. Želimo najbolje moguće. Na tome smo radili. Rusi su promenili dosta toga. Uz poštovanje protivnika i svih velikih reprezentacija, uvek gledam najviše sebe i svoju ekipu, stav, energiju, želju i način na koji ćemo izneti taj pritisak od koga ne može da se pobegne", rekao je selektor Peruničić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srbija će igrati u grupi sa Rusijom, Francuskom, Brazilom, Južnom Korejom i Nemačkom, a tri najbolje ekipe će izboriti plasman u glavnu fazu takmičenja.

"Momci su svesni da predstavljaju svoju zemlju. Šta god da se desi, moraju da je predstavljaju na najbolji mogući način. Nema pognute glave šta god da se desi. Prvenstvo je dugo. Nismo pristupili analizi samo prvog protivnika, već celog turnira. Svaki protivnik je najbolji na svetu. Tako gledamo na ono što nas čeka", zaključio je selektor.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 08.01.2019
18:44

Samo dva pivota? Inace, jako skroman sastav.

avatar
England
Tuesday, 08.01.2019
17:46

Sta je sa Djordjicem,Petrom Nenadicem, Darkom Djukicem, Rajkom Prodanovicem?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 09.01.2019
19:02

Za Djordjica je procenio da mu ne treba za EP (genije), Djukic je prijavio navodnu povredu da bi posle igrao za klub dok se Nenadic oprostio jos posle EP prosle godine. Ne znam za Prodanovica, verovatno se i on isto.

avatar
England
Friday, 11.01.2019
18:36

Ne treba mu Djordjic haha kakav lik :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 09.01.2019
19:06

* da mu (Djordjic) ne treba za SP, ne za EP

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 08.01.2019
16:27

Nas rukomet je mrtav godinama. Poslednji trzaj je bila ona pobeda nad hrvatima 2012. na EP. Bez uvrede prema ovim momcima, ali kao neko ko je trenirao i igrao rukomet, ja za vise od pola ovih na spisku nisam cuo. Sto naravno ne znaci da su losi. Ali daleko je ovo od Stanica, Nikcevica, Nikolica, Rnica, Ilica, Sesuma, Petra Nenadica...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 09.01.2019
18:57

Ti onda bas ne pratis:-D Ja nisam cuo samo za Mosica, Vorkapica i Nikolica.