Peruničić: "Mi smo kukavice!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.01.2020.
21:13
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da je njegova ekipa protiv Belorusije odigrala kukavički i dodao da preuzima odgovornost jer "nije dobro spremio ekipu, pre svega psihički".

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da je njegova ekipa protiv Belorusije odigrala kukavički i dodao da preuzima odgovornost jer "nije dobro spremio ekipu, pre svega psihički".

"Nedostaju reči za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike", rekao je Peruničić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Reprezentacija Srbije poražena je od Belorusije 35:30 (16:15) u prvom kolu Grupe A Evropskog prvenstva u Gracu.

"Verovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, a onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstupili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Pre svega da budemo stabilni", rekao je Peruničić.

On je istakao i da je Srbija, zajedno sa prijateljskim utakmicama sa Francuskom i Norveškom, primila 111 golova.

"Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu", rekao je Peruničić.

"Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički", dodao je selektor Srbije.

Peruničić je istakao da je ekipa "ogledalo trenera" i da on "ne odstupa od odgovornosti".

"Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i  igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo", rekao je on.

Srbija u narednom kolu igra protiv Crne Gore.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 09.01.2020
23:08

To u šta ti veruješ u odnosu na ono šta je realno je najveći tvoj problem, a postao je i problem srpskog rukometa. Kolko raznorazne zvezde ste ugasili, koliko klubova imena ne možemo da im popamtimo pod izgovorom da vas neko drugi krade, krade vas Partizanov RSS i slične bajke. I od reprezentacije koja je bar mogla da se takmiči na EP i SP, koja je na domaćem terenu mogla svakog da pobedi došli smo s tobom do reprezentacije koja moze da se moli da ne izgubi sve utakmice na EP ili SP.

avatar
Comandante
Thursday, 09.01.2020
22:47

Ovakve izjave i kritike odnosno samokritike Perunicic treba da ostavi za svlacionice i da to kaze u razgovoru sa igracima pre ili posle utakmice a ne ko neka baba tracara pred novinarima...........................igraci jednostavno to nevole!!!!!!!!!

avatar
Comandante
Thursday, 09.01.2020
22:43

Veliki je igrac bio Perunicic ali kao trener je velika prevara......i kao igac je bio prepotentan i ljubomoran na Nedeljka Jovanovica koji je za Perunicica bio doktor rukometa neko ko je gradio igru a i davao golove i bio vodja na terenu..........nije bez razloga Jovanovic otisao iz reprezentacije jer covek vidi da Perunicic jednostavno nema ni znanje a ni autoritet i postovanje kod igraca,

avatar
Comandante
Thursday, 09.01.2020
22:35

Ako neznas da spremis ekipu za protivnika a to sam priznajes zasto si uopste selektor...........