Partizan: ''Odbijte ovu titulu, pokažite ljudsku i sportsku veličinu''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 02. jun 2020.

  • 12:16

  • Izvor: Sportske.net, vijesti.me

  • facebook
  • twitter
  • email

Odluka koja je izazvala oštre reakcije.

Partizan: ''Odbijte ovu titulu, pokažite ljudsku i sportsku veličinu''
Foto: Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Pisali smo nedavno na tu temu, Rukometni savez Crne Gore prošle nedelje je preinačio svoju prethodnu odluku i ipak proglasio ekipu Lovćena za šampiona države u muškoj konkurenciji.

Međutim, ovo je izazvalo burnu reakciju Partizana iz Tivta, koji se obratio i ministru za sport i mlade Nikoli Janoviću, ali i Lovćenu, od kojeg očekuje da se - odrekne titule.

''Poštovani ministre Janoviću, obraćamo se ovim putem Vama, jer izgleda da se u Upravnom odboru Rukometnog saveza dešavaju čudne stvari, koje mi ne razumemo, ali sigurni smo ni većina javnosti u Crnoj Gori.

Kao što znate, Rukometni savez je poništio svoju odluku i na potpuno neprirodan i svakako nesportski način, pod izgovorom da su inicijativu pokrenuli klubovi Perper, Zabjelo, ŽRK Tivat (ovo moramo da naglasimo da je posebno sramno i nekolegijalno), jedna renomirana družina, naravno za koje 99 odsto javnosti nikad nije čulo, dodeli za zelenim stolom titulu Rukometnom klubu Lovćen, a da za to nije imao niti jedan sportski argument.

Naime, Lovćen jeste bio prvi u trenutku prekida, ali svi koji prate nikada kvalitetniji i ujednačeniji šampionat Crne Gore, dobro znaju da se pitanje šampiona rešava u Mini ligi za prvaka, a da se bodovi iz međusobnih duela prenose u Mini ligu.

Savez je u trenutku kada je prekinut šampionat, ako je želeo da proglasi šampiona i dodeli titulu, to morao da uradi na osnovu rasporeda u Mini ligi, a u tom slučaju, titulu su zaslužili Komovi, koji su prvo mesto delili sa Partizanom, ali su bili ispred zbog zbog bolje gol razlike, dok je tim sa Cetinja, bio na 3. mestu.
-
Baner 2
-
Kao što je poznato, Rukometni klub Partizan iz Tivta već osam godina ulaže značajna sredstva u rukomet. Uspeli smo da osvojimo prvenstvo i da osvojimo trofej u Kupu Crne Gore. Sa ovako sramnim ponašanjem Rukometnog Saveza Crne Gore, nemamo ni kao ljudi ni kao sportstki radnici više ambicija da se borimo i da iznalazimo sredstva i sponzore koji će ulagati u rukomet u Tivtu.

Sigurni smo da će višestruki šampion Crne Gore i ponos svih nas u Crnoj Gori, Rukometni klub Lovćen, odbiti ovu titulu i pokazati svoju pre svega ljudsku, a potom i sportsku veličinu koja mu i priliči'', navodi se u saopštenju Partizana iz Tivta, a prenose ''Vijesti''.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari