Otkazan meč rukometašica Srbije i Kosova*!

Autor: Milovan Longinov
petak 23.03.2018.
14:43
Izvor: Sportske.net

Bezbednost na prvom mestu.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Vlada Srbije donela je odluku da se zabrani odigravanje rukometne utakmice juniorki Srbije i tzv. Kosova koja je trebalo da bude odigrana danas u 16 sati u Kovilovu.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije trebalo je da odigra meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv tzv. Kosova u Kragujevcu, ali je meč potom premešten u Kovilovo.

"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima
", izjavio je ministar policije Vlade RS, Nebojša Stefanović.

Kako je preneo i B 92, pozivajući se na svoje izvore u EHF, zasad nema zvaničnog stava niti najava o narednom potezu evropske kuće rukometa.

Podsetimo, Srbija je domaćin kvalifikacione grupe u kojoj su još Norveška i Slovačka. Svi mečevi trebalo je da se igraju u Kragujevcu, ali je Rukometni savez Srbije to promenio zbog velikog nezadovoljstva javnosti odlukom da se ne koriste nacionalna obeležja.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak