"Orlovi" spremni za odbranu medalje!

  • Autor: Beta

  • 09. januar 2014.

  • 14:15

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Selektor i igrači muške rukometne reprezentacije Srbije poručili su pred polazak u Dansku da spremni dočekuju početak EP na kojem brane srebrnu medalju osvojenu u Beogradu pre dve godine.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je danas da veruje u svoju ekipu i dobar rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj.

"Izuzetno verujem u svoje igrače i timski duh i uveren sam da će ovo biti lepo i prijatno prvenstvo za nas na kojem želimo da pokažemo da nismo ekipa samo za domaći teren", rekao je Matić novinarima u Kovilovu.

Rukometaši Srbije će od 12. do 26. januara igrati na Evropskom prvenstvu u Danskoj, na kojem će braniti srebrnu medalju osvojenu pre dve godine na domaćem terenu.

Matić će u Dansku povesti 18 igrača, od kojih će 16 moći da igra, ima pravo i na tri izmene, a jedan igrač će u Srbiji ostati kao rezerva.

"Uopšte nije važno da li ćemo voditi 16 ili 19 igrača jer su svi ravnopravni. Imaćemo 18 igrača u Danskoj, jedan će ostati kod kuće i po potrebi će doći u Dansku. Možemo da izvršimo tri promene i svi smo ekipa i celina", rekao je Matić, ali nije želeo da otkrije koji igrač će ostati u Srbiji.

Reprezentativac Srbije Nikola Manojlović rekao je da u vrhunskom rukometu ne postoje laki protivnici.

"Čeka nas težak zadatak jer se nalazimo u jednoj od jačih grupa, a ukrštamo se sa još jačom. U vrhunskom rukometu nema lakih protivnika, svaka utakmica će biti kao finalna i videćemo dokle ćemo moći da doguramo", rekao je Manojlović.

Pivotmen Rastko Stojković istakao je da je srpski narod "nerealan" i da uvek mnogo očekuje od svoje reprezentacije.

"Trudićemo se da budemo maksimalno spremni za neke poduhvate pred nama. Mi Srbi smo nerealan narod, od nas se mnogo očekuje i trudićemo se da to ispunimo. Nadam se da ćemo pokazati da možemo mnogo više nego što neki misle", rekao je Stojković.

Rukometaši Srbije će igrati u Grupi "C" sa selekcijama Francuske, Rusije i Poljske u Arhusu.

Reprezentativac Petar Nenadić ocenio je da su za njegovu ekipu bitne prve dve utakmice.

"Nalazimo se u grupi smrti, protivnici su mnogo teški, ni mi ne znamo šta su sve osvojili. Najbitnije su prve dve utakmice, da uzmemo četiri boda i da uđemo rasterećenije u nastavak takmičenja. Ne plašimo se nikoga, idemo u Dansku da branimo zasluženo osvojenu medalju", rekao je on.

Rukometna reprezentacija Srbije će sutra otputovati u Dansku, a prvu utakmicu na turniru igra 13. januara od 18 sati protiv Poljske.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari