''Orlovi'' nam opet trenirali živce, na kraju preokret za novu nadu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.01.2019.
19:30
Izvor: Sportske.net

U većem delu meča sve je ličilo na jučerašnji meč sa Brazilom, a onda je selektor Peruničić uveo ''džokera'' sa klupe, sjajnog Vukašina Vorkapića...

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Posle velike borbe i mnogo problema u većem delu meča, reprezentacija Srbije ipak je opravdala ulogu favorita protiv Koreje i konačno upisala prvu pobedu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

''Orlovi'' su večeras posle preokreta u drugom poluvremenu savladali poslednjeplasiranu Koreju sa 31-29 i tako još uvek zadržali šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

Ali, sada moramo da navijamo za Francuze, koji bi večeras trebalo da pobede Nemačku, pa onda i Rusiju, posle čega bi Srbija i Nemačka u poslednjem kolu odlučivali o putniku u sledeću fazu.

Od samog početka meča bilo je vidljivo da je naš tim i dalje van ritma, podsećalo je na jučerašnju utakmicu sa Brazilom, a Korejci su u tome videli svoju šansu da dođu do prvih bodova na ovom Svetskom prvenstvu.

Koreja je rano uspela da povede, imali su uglavnom dva-tri gola prednosti, pa su ''Orlovi'' kao i protiv Brazilaca konstantno morali da jure rezultat što je unosilo dodatnu nervozu i nesigurnost u njihove redove.

Da sve bude gore, sredinom prvog poluvremena Draško Nenadić je dobio direktan crveni karton zbog jednog oštrijeg starta nad protivničkiim igračem, pa je reprezentacija Srbije do kraja morala bez njegove pomoći.

Koreja je na poluvreme odnela dva gola prednosti, bilo je 16:14 u njihovu korist, a početak drugog poluvremena obeležilo je nekoliko promašenih ''zicera'' naših reprezentativaca, što su Korejci kaznili pogotkom za 17:14.

Izgledalo je da ''Orlovi'' ne mogu da se izvuku iz letargije, a onda je selektor Peruničić povukao ključni potez - pružio je priliku rukometašu Metaloplastike Vukašinu Vorkapiću, koji je odmah preuzeo odgovornost u napadu i - iz napada u napad pogađao. Prvih sedam njegovih šuteva bili su precizni i najviše zahvaljujući njegovoj energiji Srbija je na desetak minuta pre kraja uspela da preokrene rezultat na 26:25.

Stekli su ''Orlovi'' kasnije i dva gola prednosti, a kada je Kukić pogodio za 29:26 na četiri minuta pe kraja, postalo je jasno da Srbija ipak dobija ovaj meč, što je samo potvrdio sjajni Vorkapić za ''plus četiri'' - 30:26!

Vorkapić je sa sedam golova iz sedam pokušaja bio ubedljivo najbolji u našem timu i najefikasniji, a Nemanja Ilić je upisao pet pogodaka.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Tuesday, 15.01.2019
21:11

Da, tim je 'van ritma', 'nisu se oporavili' od Brazila, 'letargični' su, imaju problem sa 'manjkom koncentracije' itd. Koliko nam je rukomet nazadovao toliko je terminologija 'napredovala', pa zato nećemo čuti niti pročitati da je ovo očajan tim koji veze sa rukometom nema, da je selekcija katastrofalna i da je Peruničić verovatno među poslednjima koji bi trebao da je na mestu selektora.

Lagano bi izgubili i od Koreje da nije bilo ovog dečka Vorkapića da nam praktično sam obezbedi pobedu. Nije stvar 'samo' u 7/7 golova u ključnim trenucima, već u načinu na koji igra, prima loptu i šutira, pa je sa tim, telesnom građom rukometaša i fizičkim karakteristikama jedini u našem timu koji me podseća na pravog rukometaša iz nekih davno prošlih vremena. Ne znam ni zašto ga je Peruničić uveo u igru, pretpostavljam da nam se standardno desno krilo povredilo ili nešto slično tome.

Takođe pretpostavljam da imamo još bar 10-ak tih Vorkapića koji su naravno daleko od reprezentacije, a ovo što igra je tu došlo metodom negativne selekcije kao i u svemu drugom što je upropašćeno.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 15.01.2019
20:47

Ne radi se ovako smena generacije. Nije samo stvar ubaciti 10-ak novih, mladih (za rukomet) igraca. Ovoj generaciji se lako moze desiti da propuste naredna dva (ako ne racunamo OI) velika takmicenja.
Umesto da smo su se najiskusniji, a ruku na srce i najbolji nasi igraci namolili da pre svega odigraju kvalifikacije za EP, ne mora da ucestvuju na SP, kako bi ovoj ekipi obezbedila kontinuitetuza velikih takmicenja (SP i EP) i lakseg protivnika u kvalifikacijama za naredno SP. a ne ovako gde smo dosli u situaciji, de se moze desiti novi veci "post" sto se tice velikih takmicenja

avatar
bosnapd
Tuesday, 15.01.2019
20:42

Kakvi nova nada taraba od reprezentacije Svabe ce ih razbiti.