"Orlovi" dobili novog-starog selektora!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.10.2016.
18:26
Izvor: Sportske.net, Beta

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) imenovao je danas Jovicu Cvetkovića za selektora "do daljnjeg", tako da će on voditi reprezentaciju u prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

Upravni odbor je danas u Beogradu održao konstitutivnu sednicu posle izbora, a jedna od glavnih tema bilo je pitanje selektora, a tri rešenja su bila u opticaju: ostanak Dejana Perića, imenovanje radnog tela koje bi vodilo reprezentaciju ili angažovanje bivšeg selektora Cvetkovića do daljnjeg.

"Moje mišljenje je da bi Jovica Cvetković mogao da okupi ekipu i motiviše u kratkom periodu. On je većinu ovih igrača uveo u reprezentaciju. To je po meni najbolje moguće rešenje. Nismo pregovarali tako da ne znam da li bi pristao na status vršioca dužnosti. Poslednjih dana pričao sam sa reprezentativcima i velika većina bi se odazvala pozivu", rekao je predsednik RSS Božidar Đurković.

Jovica Cvetković je vodio reprezentaciju od 2006. do 2009. godine. On će biti zadužen za tim na utakmicama protiv Poljske, 3. novembra u Gdanjsku i Belorusije, 6. novembra u Nišu.

"Želeli smo da se razgovara o muškoj reprezentaciji i da vidimo šta je najbolje za srpski rukomet. Iza nas su 15. mesto u Poljskoj, neodlazak na Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo 2017, a pred nama je novi ciklus. Mečevi sa Poljskom i Belorusijom mogu značajno da opredele budućnost srpskog rukometa. Pobede nam donose mnogo, a porazi dovode gotovo u bezizlaznu poziciju koja može značiti neodlazak na EP 2018 u Hrvatsku", rekao je Đurković.

On je kazao da bi eventualni neuspeh mogao da izazove "dalekosežne posledice" i "nestanak sa scene do EP 2020".

"Veliki ulog je pred nama. Moramo dočekati kvalifikacije spremni sa najboljim mogućim igračima i vođenjem sa klupe. Prisustvovao sam sednici Zajednice trenera i zaključili smo da je potrebno nešto menjati. Imamo jako kratak rok. Ko god da je pobedio na Skupštini u septembru, imao bi malo vremena da donosi važne odluke. Rezultati nisu dobri. Vidim vaše raspoloženje da treba promeniti Dejana Perića. Imamo vrhunske igrače koji iz raznih razloga nisu igrali za reprezentaciju. Ako se ne napravi neka šok terapija pred ove mečeve, možemo imati probleme", kazao je predsednik RSS.

On je kazao da u idealnim uslovima "nije sramota izgubiti od Poljske", ali da je timu "mač nad glavom" meč sa Belorusijom i da on ne sme da se izgubi.

Ne propustite