Obradović: "Ovi momci imaju budućnost"

Autor: Beta Beta
petak 15.06.2018.
11:03
Izvor: Beta

Vršilac dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović rekao je da je verovao da Srbija može da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u baražu s Portugalom i istakao da njegova ekipa ima budućnost.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se sinoć na Svetsko prvenstvo 2019. godine u Nemačkoj i Danskoj, pošto je u baražu evropskih kvalifikacija eliminisala Portugal.

"Da je bilo koja ekipa bila protivnik ja bih bio optimista, jer imamo ekipu u koju moramo da verujemo i ovaj sastav ima budućnost", rekao je Obradović, prenosi Rukometni savez Srbije.

Ekipa Ljubomira Obradovića je u revanš utakmici baraža u Povoa de Varzimu odigrala nerešeno s Portugalom 25:25, ali je zahvaljujući pobedi iz prvog meča od 28:21 izborila plasman na šampionat sveta.

"Mislim da bismo pobedili i danas... Imali smo neke početničke greške, važnost utakmice je odlučila, kao što su i oni na kraju napravili neke početničke greške", rekao je Obradović.

"Zahvaljujem Portugalu na korektnoj igri... Žao mi je normalno, devet igrača je ovde stasalo uz mene, žao mi je njih i Portugala, ali neko je morao da otpadne, to je sport", dodao je selektor Srbije.

Obradović, koji je selektor i ženske reprezentacije, prihvatio je da vodi i muški tim koji su mučili brojni otkazi, ali i podatak da Srbije nije bilo na prethodna dva Svetska prvenstva.

On je ranije izjavio da se prihvatio tog posla jer mu je to bila dužnost i obaveza, a isto je ponovio i posle izborenog plasmana na Svetsko prvenstvo.
 
"Svako od nas je dužan pomogne državi u teškom trenutku i nisam ni u jednom trenutku razmišljao da li ću ili neću jer je to obaveza, to je dužnost. Drago mi je da smo uspeli, da su ovi momci verovali u ovo što smo pripremili za ove utakmice", rekao je Obradović.

Kapiten Nemanja Ilić naveo je da je ponosan na svoje saigrače i ceo stručni štab.

"Ovih 10-15 dana je bilo super. Voleo bih da uvek bude ovako. Kad svako da sve od sebe i kad znamo šta nam je cilj možemo sve, možemo bilo koga da pobedimo. Ponosan sam što sam bio kapiten ovim momcima", rekao je Ilić.

Žreb za Svetsko prvenstvo biće održan 25. juna u Kopenhagenu.

Svetsko prvenstvo će se održati pd 9. do 27. januara 2019. godine u Nemačkoj i Danskoj.

Ne propustite